Další dokument připomene, že Jackson odešel příliš brzy

Los Angeles - Z více než tří stovek hodin filmového materiálu je sestříhaný dokumentární film o posledních týdench života Michaela Jacksona. Hodinu a půl trvající snímek se bude jmenovat Gone Too Soon (Odešel příliš brzy) a do kin by měl přijít rok po smrti popové hvězdy. Po hudebním dokumentu This Is It půjde o druhý posmrtný film o Jacksonovi.

Na vzniku nového snímku se podle producenta Iana Halperina nepodílí Jacksonova rodina. Kromě záběrů zpěváka samotného se v dokumentu objeví ale i rozhovory s jeho manažerem, kuchařem, kadeřníkem, právníkem či trenérem ve fitness.

Halperin označil svůj film za ocenění Jacksona, které si zpěvák i jeho fanoušci zasloužili. Sám už loni napsal o králi popu knihu, ve které se zabýval mimo jiné skandálem s Jacksonovým údajným zneužíváním dětí.

Loni se do kin dostal hudební dokument Michael Jackson's This Is It režiséra Kennyho Ortegy. Do kin byl uveden v několika městech 27. října. Původně se měl promítat pouze 14 dní, jeho distribuce ale byla prodloužena až do začátku prosince. Tržby přesáhly hranici sta milionů dolarů, což je vůbec nejlepší výsledek v žánru koncertního filmu. Snímek vycházel ze záběrů z přípravy na Jacksonovo chystané turné.

Koncertní šňůry se ale Jackson nedožil. Zemřel loni v červnu po předávkování anestetikem propofol. Jeho lékař Conrad Murray, který mu lék podal, čelí obvinění z neúmyslného zabití, vinu ale popírá. Před soudem by měl v této věci stanout v dubnu.