Paul van Dyk se vrací do Brna. Tentokrát bez igelitky

Brno - Pořadatelé taneční párty Citadela tvrdí, že se publikum stane svědkem patrně nejvýznamnější události na brněnské taneční scéně za poslední léta. Světoznámý dýdžej a hvězda elektronické hudby Paul van Dyk obvykle koncertuje jen v hlavních městech. V případě Brna udělal výjimku, mimo jiné prý proto, že tady před 15 lety vystoupil pro pár nadšenců jako začínající a téměř neznámý umělec.

Pamětníci vzpomínají, že tehdy do Brna přijel vlakem a gramodesky měl v igelitové tašce. Tentokrát přiletí do města soukromým letadlem. Z letiště jej poveze limuzína a ohlídá jej speciálně vycvičená ochranka.

V Brně kvůli van Dykovi a dalším interpretům vyroste koncertní pódium se 150 metry čtverečními projekčních ploch. Pořadatelé slibují vynikající a mimořádně výkonný zvukový systém, laserový a světelný park, kostýmní show a dobré zázemí včetně barů, obchůdků a klidové zóny.

Brány výstaviště se otevřou v pátek v 18:00, hudební produkce začne o hodinu později. Publikum rozehřeje český dýdžej Loutka, po něm nastoupí Polák Toxic Noiz a další Čech Michael Burian. Van Dyk má podle rozpisu hrát od jedné do čtyř ráno. Do sobotního rána párty dotáhnou Slovák Pico a česká dvojice Orbith&Jerry.

Van Dyk je obvykle označován jako jeden z nejlepších světových dýdžejů žánru trance, což je melodický styl elektronické taneční hudby. A o budoucnost svého stylu se nebojí: „Taneční hudba nezemře nikdy, je to nejprogresivnější a nejotevřenější hudební žánr ze všech. Můžete spojovat tolik stylů a vlivů a neustále přicházet s něčím novým a lepším, inspirovat někoho dalšího, který to posune zase o kus dál. Je to řetězová reakce.“

Paul van Dyk
Zdroj: ČT24/www.paulvandyk.cz