Pohostíme Miláno!

Miláno/Praha - Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze vystavuje v rámci milánského veletrhu mladého designu That´s design! – The New Creative Generation. Unikátní expozici designu, architektury, skla, kovu a porcelánu pod názvem Hostina pro návštěvu z jiného světa / A Feast for Visitors from Another World mohou návštěvníci veletrhu vidět ve dnech 14.–19. dubna 2010 v Miláně v Itálii, na výstavním místě S03, via Savona 18, Zona Tortona, Milano.

Vysoký kredit veletrhu je zajištěn faktem, že probíhá paralelně s jednou z nejprestižnějších světových designérských akcí Salone Internazionale del Mobile. Design a jeho příznivci z celého světa každoročně zaplaví na několik dní Miláno – výstavní prostory, ulice i hotely – a způsobí ochromení městské hromadné dopravy. Ve speciální sekci pro mladé designéry se pod názvem That´s design! – The New Creative Generation prezentuje mezinárodní designérský dorost a významné evropské výtvarné školy v rušném centru města.

Podruhé v historii tohoto světoznámého veletrhu – poprvé v roce 2005 – představují letos studenti Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze v samostatné prezentaci své návrhy a modely. Vystaveny jsou objekty určené pro stolování, ovšem nejde o běžné hosty kolem stolu, nýbrž o „návštěvníky z jiného světa“, což znamená, že i navržené předměty nejsou předměty běžnými a všeobecně známými. Na prostřeném stole se nacházejí objekty vytvořené netradičním způsobem s přesahem od jejich užité funkce až k volnému uměleckému dílu.

Hostina z jiného světa/ Veletrh Miláno
Zdroj: ČT24/VŠUP