ArtCamp nabízí místo lenošení umění

Plzeň – V těchto dnech začal šestý ročník mezinárodní letní školy umění ArtCamp, který každoročně navštěvují účastníci z Česka i ze zahraničí. Jsou to jak začínající umělci, tak i ti, kteří chtějí třeba jen strávit netradiční dovolenou. Někteří účastníci využívají této letní aktivity k přípravě na studium na vysokých uměleckých školách pod vedením zkušených pedagogů. Vyučujícími předměty jsou např. digitální fotografie, 3D modelování, šperky nebo fashion design. Celkem jich ArtCamp nabízí 23 a účastní se jich 260 studentů.

„Studenti jsou z Německa, Běloruska, Slovenska, Rakouska a dalších zemí. Už tradičními zahraničními hosty jsou studenti a vyučující z Chersonské umělecké školy na Ukrajině, s níž dlouhodobě spolupracujeme,“ řekl Miroslav Popel z Ústavu umění a designu ZČU, jenž školu umění pořádá.

Pod vedením místních i hostujících pedagogů pracují zahraniční studenti se svými českými kolegy na společných úkolech, výuka probíhá v malých skupinách, a to zpravidla v českém, anglickém nebo německém jazyce.

Reportáž Mirky Vildové (zdroj: ČT24)

Letos je připraveno i několik novinek, třeba kurzy zaměřené na tvorbu loga a vizuální identitu, 3D modelování v Autodesk Maya, který sloužil například při zpracování Kozího příběhu a další. Nově se letos místem výuky stal i Vimperk, kde se koná kurz plenérové kresby, malby a kurz plenérové fotografie. Účastníky letní školy lidé uvidí v ulicích Plzně při výtvarném zpracování několika billboardových ploch. ArtCamp končí 30. července.

  • ArtCamp / keramika autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/18/1800/179907.jpg
  • ArtCamp / digitální kresba autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/18/1799/179897.jpg