Obnovení The Cranberries se bouřky nebojí

Ostrava – Program festivalu Colours of Ostrava přerušila v sobotu večer asi na hodinu bouřka, která se přehnala nad festivalovým areálem. Vystoupení hlavních hvězd čtyřdenního hudebního maratonu, obnovené skupině The Cranberries, ale nezabránila. Irští hudebníci si pro fanoušky připravili přehlídku největších hitů dlouhé kariéry, včetně Zombie či Ode To My Family. V neděli Colours of Ostrava končí, rozloučí se dalším hvězdným koncertem – Iggyho Popa, který se prý inkognito proplétá mezi návštěvníky festivalu už od sobotního odpoledne.

The Cranberries, kteří se dali dohromady po sedmileté přestávce, přivítalo pod pódiem na 10 tisíc diváků. Později tam zamířili i ti, kteří se schovali před bouřkou, jež posunula začátek koncertu o půl hodiny.

„Budeme chytřejší, až se opět dáme dohromady a začneme společně hrát. Nemáme v plánu vydat mizernou nahrávku, chceme být dobří. Máme plno energie a elánu, jako když jsme poprvé začínali,“ vzkázala kapela světu, když loni obnovila svou činnost. O pravdivosti jejích slov se mohli včera přesvědčit na vlastní uši a oči i fanoušci v Ostravě.

Reportáž Evy Lankočí a Martiny Tlachové (zdroj: ČT24)

Po Cranberries se festivalovému publiku představili multikulturní Afro Kelt Sound System. Jazzovou linii festivalu v sobotu potvrdili norští Jaga Jazzist, závan severu přinesla Nive Nielsen z Grónska. Kvůli bouřce ale v sobotu nevystoupil zpěvák a multiinstrumentalista Brendan Perry.  "Omlouváme
se všem fanouškům zpěváka Brendana Perryho, který bohužel včera z
technických důvodů způsobených silným větrem, lijákem a bouřkou
nevystoupil. Slíbil nám ale, že se na Colours of Ostrava vrátí," uvedli
pořadatelé na webových stránkách.

Festival, který je už několik týdnů vyprodaný, začal ve čtvrtek a skončí v neděli v noci. Zatím na něj zavítalo 25 tisíc návštěvníků. K nejočekávanějším koncertům festivalového programu patří kromě dnešního koncertu The Cranberries i nedělní vystoupení kmotra punku Iggyho Popa a jeho The Stooges.

Colours of Ostrava / detail plakátu
Zdroj: ČT24/ArsMarketing