Na Masters of Rock koncertuje po kouskách Helloween

Vizovice – Festival Masters of Rock vstoupil ve valašských Vizovicích do posledního dne. Navzdory horkému počasí přilákal na pětadvacet tisíc fanoušků. Osmý ročník největšího svátku rocku a metalu uprostřed Evropy nabízí 48 kapel ze 13 zemí. Sobotu zakončila kanadská skupina Annihilator a němečtí Gamma Ray, kteří publikum dostali nejen slavnými songy, ale i několikaminutovými sólovými vystoupeními jednotlivých členů formace.

Nekorunované krále melodického metalu založil bývalý člen skupiny Helloween, kytarista, zpěvák a skladatel Kai Hansen. Na vizovickém festivalu nebyli Gamma Ray poprvé. V roce 2006 si zde dokonce zahráli společně s Helloween, vystoupili i na zimní obdobě Masters v roce 2008.

„Metal pro nás znamená svobodu. Dovedla nás k němu asi touha po odlišnosti. S tím souvisí i to, že bychom neodehráli koncert s orchestrem. Možná snad jen nějaké písně. Rozhodně ne jeden celý koncert. Je to módní vlna,“ nechali se slyšet Gamma Ray. Vizovickému publiku zahráli písně z letošní desky To The Metal i starší kusy.

Reportáž Luboše Dostála z 18. 7. 2010 (zdroj: ČT24)

Návštěvníci Masters of Rock budou mít dnes příležitost slyšet dalšího bývalého člena slavných Helloween. V areálu vizovické likérky totiž vystoupí bývalý zpěvák formace Michael Kiske se svou kapelou Unisonic.

„Vrcholem festivalu bude nedělní program se dvěma světovými comebacky. Vrací se skupina Accept z Německa a po 17 letech živě bude na pódiu k vidění Michael Kiske,“ dodal ředitel pořádající agentury Jiří Daron. Festivalovou tečkou bude v neděli před půlnocí vystoupení finské hororové kapely Lordi.

Unisonic
Zdroj: Stránky kapely Unisonic/Thomas Zimmer