Pink si jako „předskokany“ pozvala Good Charlotte i Xindla X

Praha - Na koncertě americké zpěvačky Pink v Praze vystoupí jako hosté americká skupina Good Charlotte, bývalý frontman rockové kapely Marvelous 3 Butch Walker a písničkář Xindl X s Olgou Lounovou. Fotbalový stadion v Edenu - dějiště koncertu - bude pro fanoušky otevřen již od 16:00, vystoupení samotné Pink, která přijíždí do Prahy v rámci evropského turné The Funhouse Summer Carnival Tour 2010, začne krátce po dvacáté hodině.

Začátek koncertu bude od 17:15 patřit písničkáři Xindlu X a zpěvačce Olze Lounové. Oba se v Edenu představí se svými novými kapelami a společně v duetu s hitem „Láska v housce“.

„Pink si vlastně v prvé řadě vybrala Olinku a díky tomu, že máme s Olinkou společný duet, tak jsem dostal nabídku, abychom si hrací čas rozdělili. Radost jsem z toho měl, ale až moc zásadně to neprožívám, protože já příliš nerozlišuji, jestli je to zahraniční, nebo domácí hvězda. Například pro mne byla velká čest, že jsme mohli dělat předkapelu Kryštofům, kteří jsou mými oblíbenci a v rámci českého publika na ně přijde asi stejný počat lidí jako na Pink. Rozdíl je ovšem v tom, že hrajeme nyní v dřívějším času, takže se nabízí otázka, jestli si poprvé v životě nezahraju pro tak velký prázdný prostor,“ řekl v rozhovoru pro Studio 6 Xindl X, který dále přiblížil svou současnou tvorbu, včetně scénářů a dalších plánů. Celý rozhovor najdete v tomto článku.

Na pódiu je od 18:00 vystřídá zpěvák, textař a hudební producent Butch Walker. Tento bývalý frontman rockové kapely Marvelous 3 je především znám jako producent hvězd, jakými jsou například Avril Lavigneová, Pink, Lindsay Lohanová nebo Katy Perryová.

Před hlavní hvězdou úterního večera Pink vystoupí od 18:45 americká punkrocková kapela Good Charlotte, jedna z nejlepších ve svém žánru. Skupina okolo dvojčat Benjiho a Joela Maddenových představí zásadní skladby své kariéry a možná překvapí i novinkou.

Ve čtvrtek večer byla Pink převezena přímo z koncertu v německém Norimberku do nemocnice poté, co během vystoupení vypadla z popruhů, na nichž se vznášela nad jevištěm. Zranění by nemělo být vážné a podle Nováka není její pražský koncert ohrožen.

Jedna z největších hvězd současné světové populární hudby vystoupila naposledy v Praze v listopadu loňského roku v zaplněné O2 areně. Jako předkapelu si tehdy pozvala kapelu Evermore z Austrálie.

Good Charlotte
Zdroj: ČT24/ArsMarketing