Po dvaceti letech si spolu zazpívaly dětské sbory z Česka a Německa

Praha - Prahou večer zněly vážné i lidové písně v podání dvou světově proslulých souborů. Víc než po dvaceti letech totiž v malostranském Českém muzeu hudby společně vystoupily dva dětské sbory z Česka a Německa: Kühnův a Dětský sbor drážďanské filharmonie (Philharmonischer Kinderchor Dresden).

Sbory společně nacvičily tři skladby, jednu německou, Echo od Orlanda di Lassa a novinku od Jiřího Temla Laudate dominum. Na koncert se připravovaly půl roku, na společné secvičení měly ale jenom několik minut. Není to jednoduché, každý sbor má svůj výraz, své tempo, je potřeba si to vyzkoušet a sjednotit se. A myslím, že se nám to povedlo, říká drážďanský sbormistr Jürgen Becker.

Temlovu skladbu mohli diváci slyšet ve světové premiéře už v pátek. Sobotní koncert ale nebyl jen v rytmu duchovní hudby. Zazněly taky lidovky z celého světa. A na své si přišli i milovníci Smetany, Dvořáka a Schumanna.

Reportáž Magdy Trojanové (zdroj: ČT24)

Šanci slyšet společný zpěv obou dětských sborů budou mít letos ještě lidé v Drážďanech. Vystoupí tam na konci října v rámci každoroční česko-německé přehlídky.

Společné vystoupení dětských sborů z Česka a Drážďan
Zdroj: ČT24