Vítá vás centrum CZECHDESIGN.CZ

Praha – Hlavní město je nyní bohatší o další místo určené pro setkávání milovníků designu. Ve Vojtěšské 3 vzniklo nové zázemí a galerie CZECHDESIGN.CZ. Prostor se nachází v samotném centru Prahy 1, v těsné blízkosti Masarykova nábřeží a Národní třídy. Výstavám, vzdělávacím aktivitám a setkáním bude sloužit část prostor viditelných z ulice, další části mohou využívat mladí designéři pro setkání se svými klienty, k dispozici jim je kompletní zázemí, odborná knihovna a vzorkovna materiálů pro využití v interiéru. Velké výlohy z ulice slouží k pokračování projektu Design Display, který byl zahájen v nákupním centru Palladium.

Mladí tvůrci vznik takového prostoru vítají, neboť si od toho slibují podporu při obtížném startu na začátku kariéry. „Po škole je to dost těžké. Přesto, že máte odbornost, je velmi obtížné se tady prosadit, protože většina výrobců na design moc nehledí,“ upozornil designér Petr Mikošek.

„Jedna z nejtěžších věcí disignérů je většinou shánění vzorníků a materiálů. Takže v tomto směru jim galerie může hodně pomoci. Například mají zde k dispozici početné vzorky koberců ve velkém formátu, tím pádem jim to hodně usnadní konzultaci s případným klientem,“ uvedla manažerka CZECHDESIGNU.CZ Veronika Loušová.

Reportáž Petry Schubertové (zdroj: ČT24)

Vznik centra také potvrzuje trend zájmu Čechů o tuzemský design, jeho cenovou dostupnost, ale i trend ve spolupráci firem a designérů na navrhování jejich produktů.

„Rádi bychom, aby se z prostoru stalo místo, kde se bude každý mladý designér, zástupce firmy i návštěvník výstav cítit dobře,“ dodala Loušová.

  • Centrum CZSECHDESIGN.CZ autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/21/2051/205020.jpg
  • Centrum CZSECHDESIGN.CZ autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/21/2051/205018.jpg