Rihanna je jako Elvis Presley

Londýn - Barbadoská zpěvačka Rihanna podle hudebních představitelů přepsala dějiny, když jako první sólová zpěvačka v historii britské hitparády obsadila v po sobě jdoucích letech čelo žebříčku s pěti různými singly. Nyní se jí to podařilo s hitem What's My Name. Dvaadvacetiletá Rihanna sesadila z čela žebříčku loňského vítěze britské televizní soutěže pěveckých talentů X Factor Matta Cardla. Jeho píseň When We Collide po třech týdnech klesla na druhé místo. Stejného úspěchu dosáhl jen Elvis Presley v padesátých letech.

Singl What's My Name je z Rhinannina posledního alb Loud. To si pro tento týden udrželo nejlepší pozici, na druhou příčku se z třetí posunul britský rapper Plan B s nahrávkou The Defamation Of Strickland Banks. Třetí příčku nejlepších singlů obsadila skladba The Time (Dirty Bit) od americké hiphopové skupiny Black Eyed Peas a na třetím místě v albech skončila skupina Take That s počinem Progress.

Rihanna je vůbec nejúspěšnějším interpretem posledních pěti let, od svých osmnáctin už osmkrát stanula na vrcholu amerického žebříčku. Zázračné dítě, jak je americkými médii nazývána, se proslavilo hitem Umbrella. Zpěvačka získala několik nominací cen MTV a je nositelkou čtyř cen Grammy. V roce 2008 se představila i českým fanouškům při koncertě na pražském Výstavišti.

Reportáž Petry Schubertové (zdroj: ČT24)