Arogantní „Džejár“ se vrátí do Dallasu

Londýn - Americký herec Larry Hagman se zřejmě znovu objeví v novém zpracování klasického televizního seriálu z 80. let Dallas, jejž připravuje televize TNT. Podle zpravodajského serveru BBC se devětasedmdesátiletý herec opět ujme své role arogantního ropného magnáta J. R. Ewinga, zvaného „Džejár“. Do seriálu se vrátí také původní hvězdy Patrick Duffy jako Džejárův sympatický bratr Bobby a Linda Grayová jako Džejárova manželka Sue Ellen. Seriál se soustředí na potomky rodů Ewingů Jona Rosse a Christophera Ewinga, kteří se střetnou kvůli budoucnosti rodinné dynastie.

Johna Rosse, kterého v jeho dětských letech ztvárňoval Tyler Banks, bude hrát hvězda Zoufalých manželek Josh Henderson. V seriálu se objeví také Jordana Brewterová, známá z akčního filmu Rychlí a zběsilí, která se jako Elena dostane do milostného trojúhelníku s mladými Ewingy.

TNT zatím neuvedla, kdy se začne natáčet. Děj původního Dallasu, kde byly centrem děje spory dvou texaských petrolejářských rodin, se odehrával v letech 1978-1991 a vysílala ho televize CBS. V roce 1980 si televizi naladilo 83 milionů diváků, aby zjistili, „kdo střelil Džejára“ v jedné z nejdramatičtějších dějových linií.

Roku 2006 pak bylo oznámeno, že se bude točit filmová verze Dallasu pod režijní taktovkou Gurindera Chadha a s Johnem Travoltou v roli Džejára. Svůdnou alkoholičku Sue Ellen měla ztvárnit Jennifer Lopezová, Bobbyho Luke Wilson a matku milionářského rodu, zvanou miss Ellie, měla podle přání producenta hrát 71letá hollywoodská hvězda Shirley MacLaineová. Od té doby se o projektu téměř nemluví, i když Chadha se v jednom rozhovoru v roce 2008 vyslovil optimisticky a řekl, že film bude nakonec natočen. „Dobré scénáře nikdy neumírají,“ řekl britskému listu Metro.