Sir Andrew Lloyd Webber uvádí: Čaroděj ze země Oz

Praha – Nevšední zážitek slibuje nová adaptace pohádkového muzikálu Čaroděj ze země Oz. Divadelního ztvárnění tohoto kultovního filmového titulu se totiž tentokrát ujal slavný muzikálový tvůrce Sir Andrew Lloyd Webber. Muzikál na motivy stejnojmenné knihy uvedlo londýnské divadlo Palladium a objeví se v něm jak známé písně, které proslavila Judy Garlandová, tak i nové, z dílny Webbera.

V příběhu, který zná každé americké dítě, je malá Dorotka spolu se svým pejskem přenesena tornádem z Kansasu do kouzelné země Oz. Aby se dostala zpět, musí se vypravit na dlouhou cestu do Smaragdového města, kde žije mocný čaroděj. Doprovázejí ji tři společníci: Strašák, Zbabělý lev a Plechový dřevorubec. Po cestě číhá mnoho nebezpečí a navíc si na Dorotku brousí zuby Zlá čarodějnice.

Muzikál na motivy stejnojmenné knihy a filmu z roku 1939 produkovaný A. L. Webberem vsadil v titulní roli Čaroděje na slavného herce a muzikálovou hvězdu Michaela Crawforda, mimo jiné prvního představitele Fantoma opery z roku 1986, na druhé straně ale také na mladou zpěvačku Danielle Hope coby Dorotku, vítězku Webberovy britské muzikálové soutěže.

Reportáž Petry Schubertové (zdroj: ČT24)

„Je to pro nás velmi náročné, a o to víc obdivuji Danielle Hope. Svojí role se chopila opravdu skvěle. Celý tým ohromně obdivuje, s jakou rychlostí je z ní profesionálka. Vůbec nemůžu pochopit, že předtím tahle dívka nikdy nestála na jevišti,“ podotýká Michael Crawford. Pěvecké výkony na jevišti oceňují i britští kritici. Muzikálové adaptaci, kde zazní jak slavné písně jako Over the rainbow, kterou proslavila Judy Garlandová, tak i nové písně z produkce Sira Webbera, nechybí ani ohromující výprava.