Filmové premiéry: 24. 03. 2011

Režisérský debut Václava Havla Odcházení předkládá v groteskní vizi obraz konečnosti lidského konání. Americký snímek Všemocný se ve formě thrilleru zamýšlí nad lidskými možnostmi a nad tím, co se stane, pokud se nesmíříme s jejich limity. Třetici snímků tento týden uváděných do české distribuce uzavírá animovaný film Máma mezi Marťany, který ve formátu 3D, prostřednictvím různých fantastických situací, odhalí malým divákům, že nad maminčinu lásku na světě ani ve vesmíru není.

Odcházení - Příběh filmu Odcházení je příběhem zlomového bodu v lidském životě. Dr. Vilém Rieger po dlouhá léta zastával funkci kancléře, nedávno však o ni přišel a zřejmě se s tím neumí vnitřně vyrovnat. Ve filmu nejde jen o odcházení jednoho politika z funkce, ale obecněji o sám fenomén změny: Každou vteřinu něco přichází a něco nenávratně odchází, nevíme, odkud se všechno vynořuje, a ještě méně víme, kam se to zanořuje. Vlastně jde o klasické téma dramatu, kterým je konec.

Česko, 2011, 97 min, Režie: Václav Havel. Hrají: Josef Abrhám, Dagmar Veškrnová-Havlová, Jaroslav Dušek, Tatiana Vilhelmová, Eva Holubová, Vlasta Chramostová, Jiří Lábus, Ivana Uhlířová, Jiří Macháček, Stanislav Zindulka, Miroslav Krobot, Jan Budař, Oldřich Kaiser, Barbora Seidlová, Jan Kraus, Josef Polášek, Pavel Landovský, Jiří Bartoška, Michal Novotný.

Všemocný - Eddie Morra (Bradley Cooper) je zlenivělý spisovatel, kterému se začíná hroutit svět. Chtějí ho vyhodit z práce a rozchod s přítelkyní Lindy (Abbie Cornish) ho jen utvrdí v přesvědčení, že jeho život je v troskách a budoucnost nemůže přinést nic než další zklamání. To se ale změní ve chvíli, kdy Eddieho navštíví jeho starý přítel z dětství, Vernon (Johnny Whitworth). Nabídne mu pilulky NZT - utajovanou drogu, která umožňuje využívat mozek na 100 % a dodává člověku extrémní sebevědomí. Jeho následující nadlidské výkony přitáhnou pozornost finančního magnáta Carla Van Loona (Robert De Niro), který v drogou posíleném Eddiem vidí příležitost, jak vydělat miliardy.

USA, 2011, 115 min, režie: Neil Burger. Hrají: Bradley Cooper, Robert De Niro, Anna Friel, Abbie Cornish, Johnny Whitworth, Robert John Burke, Andrew Howard, Tomas Arana, Patricia Kalember, Brian Anthony Wilson, Jennifer Hitler.

Máma mezi Marťany - Devítiletý Milo zjistí, jak moc potřebuje svoji maminku, když ji unesou Marťané, kteří plánují, že ukradnou její „maminkovství“ pro své vlastní potomky. Film ukazuje Milovu výpravu, kterou podnikne na záchranu své maminky – divoké dobrodružství ve formátu 3D, které zahrnuje cestování načerno na vesmírné lodi, řízení komplikované víceúrovňové planety a ovládnutí mimozemského národa a jejich vůdce. S pomocí technické inteligence, pozemšťana jménem Gribble, který žije pod zemí a rebelské marťanské dívky jménem Ki se Milovi podaří najít cestu zpátky ke své mamince – více než jedním způsobem.

Animovaný, USA, 2011, 88 min, režie: Simon Wells, hrají: Seth Green, Joan Cusack, Elisabeth Harnois, Dan Fogler, Mindy Sterling, Breckin Meyer, Billy Dee Williams.