William a Kate: lovestory po americku

Los Angeles – Romantický film adaptující příběh seznamování a námluv britského prince Williama a jeho snoubenky Kate Middletonové vzbudil mezi diváky značný rozruch, především kvůli mnohým faktografickým chybám. Snoubence, kteří dnes vstoupí do stavu manželského, navíc hrají téměř neznámí herci, snímku je vyčítána také americká „přeslazenost“. Role Kate se zhostila herečka Camilla Luddingtonová, mladého prince si zahrál novozélandský herec Nico Evers Swindell. Jeho otce, korunního prince Charlese, bude představovat britský herec Ben Cross, upřesnili producenti filmu.

Film, nazvaný jednoduše William a Kate, ukáže příběh páru od jejich setkání ve Skotsku, kdy byli ještě studenti, až do svatby. Snímek chce zachytit vzestupy i pády v jejich devět let trvajícím vztahu odolávajícím tlaku společnosti, královské rodiny i médií celého světa. Neurozená kráska získala srdce svého prince už během studií na univerzitě. Ale než William požádal Kate během dovolené v Keni o ruku, musel nejsledovanější britský pár čelit tlakům společnosti, královské rodiny, projít si krizemi i usmiřováním.

Princ William a Kate Middletonová, oba osmadvacetiletí, se zasnoubili loni v listopadu. Jejich svatba se bude konat dnes ve Westminsterském opatství. Ve filmu tak nechybí ani pohled do zákulisí ostře sledovaných příprav královské svatby. Filmu jsou vytýkány především faktografické omyly, například to, že slavné britské autobusy v něm jezdí po pravé straně ulice. Navíc chybí autentické prostředí, snímek byl filmován hlavně ve Spojených státech. Film William a Kate natočil americký režisér převážně televizních romantických filmů Mark Rosman.