Pachman slaví novým albem i historickou knihou

Praha – Zpěvák Richard Pachman oslavil 45. narozeniny, ke kterým nadělil sobě i svým fanouškům dárek v podobě nového CD a stejnojmenného románu Útes. Pojednává v něm o životní pouti francouzského šlechtice Filipa de Navarre po Francii, Španělsku, Indii a Egyptě v 16. století. Knihu a písně z alba včera představil v rámci multimediálního představení Útes, se kterým se nyní vydá na turné po republice.

„Ze 400 stran románu Útes jsem vybral 12 stránek, které nastiňují příběh hlavního hrdiny Filipa de Navarre. Hlasem mým, Dity Hořínkové, Zdeňka Maryšky, Kamily Moučkové a Karla Dlabače je divákům představena jeho životní pouť – od dětství na panství přes setkání s francouzským králem až po jeho zámořské plavby,“ přiblížil Pachman podobu představení, které doplňuje projekce klipů a tematických záběrů.

Projekce Dlabače navozují atmosféru renesanční Francie a zámořských plaveb a spolu s hlasem jsou průvodcem diváka dějem. „Čtenářům však nevezmou možnost překvapení z nenadálých zvratů děje, které jsou pouze v knize,“ upozornil Pachman. Na představení pracoval se svým týmem několik měsíců a finální úpravy stihl dokončit pouhých 18 hodin před úterní premiérou.

Po představení, které se setkalo s velmi vřelým přijetím, následoval křest knihy a CD, které symbolicky završily 20 let úspěšné kariéry „českého Vangelise“. Kmotrami se staly jeho dlouholeté spolupracovnice Kamila Moučková, Dita Vích Hořínková a Martina Kociánová. Po pražské premiéře budou mít Pachmanovi fanoušci možnost navštívit představení nejdříve 26. května v Olomouci.