Balkánská jízda začíná v KC Vltavská

Praha - Série balkánských tanečních party Balkan Beats Party, jejichž hostitelem je berlínský DJ Robert Soko, jehož divoké večery s živými hosty slaví úspěch nejen v Německu, ale i v Paříži, Budapešti, Aténách či Londýně, začíná v Praze 13. května s rumunskou dechovkou Mahala Rai Banda. Bude pokračovat 23. června s maďarskými pankáči Besh o´droM jako součást Prague City Festivalu, 23. září s berlínskými Di Grine Kuzine, 27. října nejlepší srbskou dechovkou Boban i Marko Marković Orkestarem a zakončí jej 8. prosince hostování německého hudebníka Shantela a jeho Bucovina Club Orkestaru.

Před a zejména po koncertu každé kapely zahraje mix toho nejlepšího z balkánské hudby hostitelský DJ Robert Soko.

Mahala Rai Banda – 13. května, KC Vltavská

Divoká dechovka z rumunských ghett a předměstí, která míchá tradiční muziku s orient popem, katalánskou rumbou, reggae, manele i roma popem. Spojuje houslisty a cimbalisty z vesnice Clejani, proslavené po celém světě skupinou Taraf de Haidouks, a dechaře ze Zece Prajini, odkud pocházejí Fanfare Ciocarlia.

Besh o´droM – 23. června, KC Vltavská (součást Prague City Festivalu, jeho návštěvníci mají vstup zdarma)

Maďarští balkánští pankáči, kteří rozpohybují každého. Čerpají z romské, transylvánské, židovské, arabské, bulharské, rumunské i řecké hudby, míchají živé nástroje – cimbál, orientální bubny, saxofony, kytary - i elektroniku. Jejich jméno znamená v jednom z romských dialektů „jet po cestě“.