Sejdeme se Mezi ploty

Praha - Poslední květnový víkend začíná v Praze dvacátý ročník hudebně-divadelního festivalu Mezi ploty. V psychiatrické léčebně v Bohnicích vystoupí během soboty a neděle na více než desítce scén přes 140 divadelních a hudebních souborů. Návštěvníci se mohou těšit například na kapelu Psí vojáci, cimbálový soubor Hradišťan, Davida Kollera, Dana Bártu nebo na představení Divadla Na zábradlí a autorské čtení Arnošta Goldflama a Michala Viewegha.

Dvoudenní multižánrová přehlídka, jejímž smyslem je odstranit bariéry mezi pacienty psychiatrických léčeben a veřejností, nabízí široké spektrum představení od loutkového divadla přes pantomimu, pohybové divadlo či autorské čtení až po různé hudební žánry - rock, jazz, funky, reggae či ska.

Na čtyřech hudebních scénách vystoupí desítky hudebníků. Budou mezi nimi i legendy českého rocku Radim Hladík s Blue Effectem, The Plastic People of the Universe, Garage nebo Plexis. Mladší generaci budou zastupovat kapela Sunflower Caravan, Sunshine, Dilated nebo romantický písničkář Tomáš Klus. 

Vstup Petry Schubertové (zdroj: ČT24)

Divadlu v jeho různých formách se bude věnovat celkem šest scén. Ty obsadí herci z předních českých divadel, jako je Divadlo Na zábradlí, Divadlo ABC a Husa na provázku, ale i z mnoha menších souborů. 

Pro rodiny bude v areálu léčebny připravená scéna věnovaná dětem; zasoutěžit si mohou i v řadě her a zábavních aktivitách. Součástí festivalu budou tradičně i výtvarné workshopy a prezentace výrobků pacientů pracujících v chráněných dílnách. Filmoví fanoušci dostanou příležitost vidět výběr snímků z filmového festivalu zaměřeného na problematiku lidských práv Jeden svět. 

Bližší informace o programu poskytne webová stránka festivalu.

  • Mezi ploty 2011 autor: Kateřina Šulová, zdroj: ČTK http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/26/2593/259219.jpg
  • Mezi ploty 2011 autor: Kateřina Šulová, zdroj: ČTK http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/26/2593/259220.jpg
  • Mezi ploty 2011 autor: Kateřina Šulová, zdroj: ČTK http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/26/2593/259217.jpg