Skupina Aerosmith se vrací do studia

Los Angeles - Steven Tyler dokončil první sezónu svého působení coby porotce televizní reality show American Idol, a tak se může vrátit k „běžné práci“ v kapele Aerosmith, napsala dnes agentura Reuters. Zpěvák a čtyři jeho kolegové se chtějí příští měsíc konečně zavřít do studia a natočit dlouho odkládané album za pomoci producenta Jacka Douglase.

Plány na sociální síti potvrdil kytarista skupiny Joe Perry. „Celá kapela hodlá jít do studia s Jackem Douglasem druhý týden v červenci, aby pracovala na novém cédéčku,“ napsal Perry. Album se bude nahrávat ve studiu v Massachusetts, které skupina postavila před šesti lety.

Skupina Aerosmith nevydala album s novým materiálem od roku 2001, kdy vyšlo Just Push Play. Pokusy o nové nahrávky troskotaly na sporech mezi jednotlivými členy skupiny a sérii zdravotních problémů, které postihly většinu z nich. Sám Tyler se v posledních letech dostal na nože se svými kolegy kvůli sólovým projektům, včetně vydání sólového singlu či autobiografie, které propagoval i coby porotce Idolu.