Rock je for People za každého počasí

Hradec Králové – Na všech pěti scénách zahájil dnes svůj program 17. ročník festivalu Rock for People, který se do 5. července koná na letišti v Hradci Králové. Staropramen Cool Lemon stage otevřela svým vystoupením mladá zpěvačka Debbi, která byla v červnu předskokankou na dvou českých koncertech Roxette. Stejně jako před švédským duem i stovkám zmoklých diváků v Hradci zazpívala především písně ze svého letošního debutového alba Touch The Sun.

Po Debbi se na pódiu objeví tuzemské soubory Sto zvířat, UDG, Chinaski, Tři sestry a Nightwork. Pro zahraniční scénu určená t-music stage zahájila provoz vystoupením maďarských Betterfly, přivítá americké punkrockové U.S. Bombs, jejich krajany z formace Paramore, britskou písničkářku Kate Nashovou, kanadský pop-punkový kvartet Sum-41 a Bullet For My Valentine.

Program pokračuje i na třech scénách, které byly otevřeny již při sobotním úvodu festivalu v podobě Večírku pro nedočkavé. Dnes odpoledne byl také zahájen provoz divadelní scény a další doprovodné programy.

Reportáž Erika Knajfla (zdroj: ČT24)

První den festivalu Rock for People dorazilo 15 tisíc lidí. Dnes jich je v areálu zatím méně, mnohé odradil déšť a chladné počasí. Večer však pořadatelé očekávají tisíce příznivců na hlavní hvězdy nedělního programu.

Letošní Rock for People nabídne vystoupení zhruba 140 kapel, 20 dýdžejů a 26 divadelních souborů. „Zmínil bych třeba australské Pendulum, což je rocková hudba hodně řízlá elektronickou,“ vybral jeden tip z programu mluvčí festivalu Jiří Hlinka. Pendulum zahrají v úterý hodinu před půlnocí.