Nepropadejte panice - Panika ve městě přichází

Praha - Dvojka České televize uvede v rámci sobotního cyklu Animace na Dvojce další kvalitní animovaný film. V sobotu 6. srpna 2011 večer od 20:55 hodin si diváci na ČT2 vychutnají snímek Panika v městečku z dílny belgických animátorů Vincenta Patara a Stéphana Aubiera. Ti za užití pracné animátorské techniky stop motion vdechli život plastovým figurkám.

Kovboj, Indián a Kůň spolu žijí v městečku zvaném Panika, v domě na dohled od farmáře Stevena a jeho ženy Jeanine. Nerozlučná trojice přátel prožívá bizarní dobrodružství, jež je zavedou mimo jiné do středu země, zamrzlé tundry a paralelního podvodního světa obývaného podvodnickými příšerkami se špičatými hlavami.

Excentrická komediální šaráda plná vypilovaných gagů se natáčela dva roky. Výsledná podívaná svého času učarovala publiku festivalů v Cannes i Karlových Varech. Celovečerní film Panika v městečku vychází z kultovního, cenami ověnčeného dvacetidílného seriálu.

Všechny animované filmy uváděné v rámci projektu Animace na Dvojce o prázdninových sobotních večerech na ČT2 byly pečlivě vybrány. Patří mezi to nejlepší, co animovaná tvorba nabízí. Nejedná se o prvoplánově akční snímky, ale o mistrovsky odvedenou animátorskou práci využívající různé techniky – od počítačové renderace, přes ruční kresbu a klasické animé, až po náročnou animaci plastelínových a plastových postaviček. Samozřejmostí je nepovrchní příběh, který si podmaní děti i dospělé. Odvysílán už byl Slepičí úlet, Ztracená hvězda, Království koček a Valiant. V sobotu 13. 8. Dvojka zařadí ještě dobrodružnou komedii Trio z Belleville.