Po Líbáš jako Bůh bude Poledňáková líbat jako ďábel

Praha – Dva roky po diváckém hitu Líbáš jako Bůh přichází autorka a režisérka Marie Poledňáková s volným pokračováním Líbáš jako ďábel. V něm posílá kvarteto hlavních hrdinů do nových životních situací. Natáčení začíná 28. srpna v Praze, v kinech se film objeví v květnu příštího roku.

Příběh začíná ve chvíli, kdy staré manželské svazky jsou definitivní minulostí a Helena (Kamila Magálová) s Františkem (Oldřich Kaiser) se pokoušejí začít nový společný život. Ovšem, jak už to tak bývá, pouto s bývalým životem nelze zpřetrhat jen tak jednoduše.

Marie Poledňáková o pokračování: „I když jsem nepomýšlela na pokračování, občas jsem si položila otázku, jak tyhle vztahy mohou dopadnout. A stejnou otázku mi kladli i diváci: jedni viděli jedinou možnost, že se František vrátí k Bohunce, jiní, že Helena se musí vrátit ke Karlovi. A všichni zamilovaní byli přesvědčení, že Helena a František budou spolu žít. Sotva film skončil, diváci se ptali, co bude dál.“

Helenin bývalý manžel, úspěšný spisovatel Karel (Jiří Bartoška), se sice konečně odstěhoval ze společné domácnosti, může žít naplno svůj život svůdníka, ale začíná zjišťovat, že mu cosi chybí. Na Františkovu exmanželku Bohunu (Eva Holubová), energickou dámu zvyklou vše řídit, pak situace dopadá ještě tíživěji. Oba hledají cesty, jak Františka a Helenu znovu získat pro sebe.

František s Helenou zvolí z nastalé situace jediné rozumné východisko – rozhodnou se být chvíli sami a daleko, a tak vyrážejí na romantickou exotickou dovolenou do Maroka. Ale i zde je dostihnou nejen potíže, ale i jejich bývalí partneři. „V padesáti letech člověk není solitér. Lety vytvořené rodinné vztahy jsou jako kruhy, které nejde překročit jen proto, že se naskýtá šance začít nový život,“ tvrdí Poledňáková.

Situační komedie plná nečekaných zvratů Líbáš jako ďábel se začíná natáčet tuto neděli v Praze. Po měsíci se štáb přesune do Maroka, kde vznikne za 30 dnů zásadní část celého příběhu.

Kameramanem je pětinásobný držitel Českého lva Vladimír Smutný, který má s exotickými exteriéry již zkušenosti z afrického natáčení válečného velkofilmu Václava Marhoula Tobruk. Architektem filmu je Martin Vačkář, který se podílel na řadě známých zahraničních filmů jako Bídníci, Z pekla, Rytíři ze Šanghaje, Mission Impossible 4. Hudbu po úspěšné předchozí spolupráci složí Petr Malásek.

Předchozí komedie Poledňákové Líbáš jako Bůh patří k nejúspěšnějším českým filmům posledního desetiletí. Snímek vidělo v kinech přes 900 000 diváků a získal Českého lva pro nejúspěšnější divácký film roku 2009.