Design Snack - káva s českými designéry

Na přednáškový cyklus, kávu a croissant zvala Vysoká škola uměleckoprůmyslová v rámci přehlídky Designblok 2011. Debaty osobností českého designu o současných tématech designérského světa se mohli díky on-line přenosu zúčastnit i návštěvníci webu ČT24. Ve dnech 5. až 7. října. Záznamy všech tří diskusí je možné přehrát v tomto článku.

5. 10. / Blízká budoucnost aneb Pražský Zlín
VŠUP představí zlínské Ateliéry designu výrobků I a II. Své práce a práce studentů okomentují v rámci panelové diskuse vedoucí ateliérů Ivan Dlabač, Jiří Pelcl, asistenti Vlastimil Bartas a Ondřej Tobola a zlínský absolvent designér David Karásek. Řeč bude o aktivitách ateliérů, jejich cílech, schopnostech studentů a absolventů, o stěhování a blízké budoucnosti moravských ateliérů v Praze.

DESIGN SNACK - Odpolední káva s českými designéry - Blízká budoucnost aneb Pražský Zlín (zdroj: ČT24)

6. 10. / Průmyslová Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze
Jak funguje spolupráce VŠUP s firmami? Umí si studenti poradit s nástrahami výrobního provozu, požadavky trhu a komunikací s klientem? Mají naopak zástupci firem chuť pouštět se do spolupráce s designéry nebo studenty? Tyto otázky se pokusí zodpovědět vedoucí jednotlivých ateliérů: Liběna Rochová, Rony Plesl, Michal Froněk, Josef Ťapťuch. Představeny budou jednotlivé příklady spolupráce s firmami Prim, Nike, Bohemia Machine, Simple Concept Store a Pietro Filipi.

Omluvte u záznamu zhoršenou technickou kvalitu:

DESIGN SNACK - Odpolední káva s českými designéry - Průmyslová Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze (zdroj: ČT24)

7. 10. / AAAD Abroad
Diskuse věnovaná prezentaci studentů a absolventů VŠUP, kteří absolvovali stáž v zahraničí. Komentované ukázky z tvorby budoucích designérů i jejich osobní přítomnost zpestří poslední přednáškový večer. Studenti, kteří za studií vycestovali, a absolventi, kteří prorazili v zahraničí, se podělí o zážitky, zkušenosti i těžkosti, které profese designéra v dnešní době přináší. Hosty budou Jennifer Halada, Karel Vránek, Eva Brzáková a Vojtěch Říha.

DESIGN SNACK - Odpolední káva s českými designéry - AAAD Abroad (zdroj: ČT24)