Bohdalová s Brzobohatým si Vrásky z lásky nedělají a točí

Praha - Vrásky z lásky je název romantické komedie, kterou v těchto dnech natáčí režisér Jiří Strach. Hlavní role příběhu o gymnaziálním profesorovi na penzi a někdejší herecké hvězdičce ztvárnili Radoslav Brzobohatý s Jiřinou Bohdalovou, kteří se na filmovém plátně sešli po více jak třiceti letech. Film by měl být dokončen na jaře 2012. Natáčení filmu v produkci společnosti BUC-film Jaroslava Boučka a koprodukci s Českou televizí začalo letos v říjnu. Kromě Prahy vznikaly některé scény třeba na Klatovsku a na Šumavě.

„Není to úplně čistá komedie, má určitý nádech hořkosti. Je to o naději a o tom, že i v relativně vysokém věku má smysl život nevzdat a snažit si ho užít,“ řekl režisér Strach.

Vrásky z lásky jsou příběhem gymnaziálního profesora Oty (Radoslav Brzobohatý), kterého čeká operace očí a rozhodne se najít herečku Janu (Jiřina Bohdalová), kterou kdysi tajně miloval, jednou se s ní setkal a chtěl by ji ještě jednou vidět. Najde ji v domově důchodců v Jeseníkách, kde Jana dožívá v zapomenutí. Shodou náhod jí přijde pozvánka na konkurz do Prahy na roli v televizním seriálu. Jana to pojme jako svou životní šanci a spolu s Otou prožijí dva dny na útěku z Jeseníků zpátky do Prahy. Dva dny, které vrátí jejich životům ztracený smysl.

Reportáž Petry Schubertové (zdroj: ČT24)

„Je to taková netradiční road movie. Oba hlavní představitelé si natáčení užívají a vůbec není znát, že spolu delší čas nehráli,“ uvedl Strach.

„Na scénáři jsme pracovali poměrně dlouho a vznikl vlastně na zakázku. Já jsem totiž chtěl natočit film, ve kterém spolu budou hrát Jiřina Bohdalová s Radkem Brzobohatým, pak nastalo určité období jejich přemlouvání a pak začal scenárista Marek Epstein psát text,“ podotkl ke scénáři Strach. Bohdalová s Brzobohatým byli před čtyřiceti lety herečtí i životní partneři, od té doby spolu nehráli.

Ve filmu se objeví také hodně známých herců v epizodních rolích. Menší role si zde zahráli například Viktor Preiss, Josef Somr, Jiřina Jirásková, Tatiana Vilhelmová, Ivan Trojan nebo Jiří Štěpnička.