Brad Pitt do důchodu hrát nechce

Londýn - Populární americký herec Brad Pitt hodlá do tří let skončit s herectvím. Prohlásil to během propagace svého nového filmu Moneyball na australském chatu. Jedním z důvodů plánovaného odchodu jsou děti, které vychovává s herečkou Angelinou Jolieovou, a soukromí, jež by chtěla rodina mít.

O tom, co bude dělat po skončení své herecké kariéry, ještě nemá jasno. „To kdybych věděl,“ citoval ho britský list The Guardian s tím, že v současné době Pitta baví produkční práce.

Pittův postoj k herectví změnilo jeho otcovství. Jak sám říká, nyní si pečlivě vybírá filmy, ve kterých se chce objevit, neboť si je vědom toho, že jeho děti je uvidí, až budou dospělé. „Chtěl bych, aby pro ně něco znamenaly, aby si říkaly: Ano, tati, to je v pořádku,“ vysvětlil herec.

Šest dětí, které vychovává s Angelinou Jolieovou, jsou také jedním z důvodů pro odchod z herecké branže. „Když vyjdeme zpoza zdí našeho domu, za kterými musíme žít, stojí venku fronta lidí s fotoaparáty, kteří se snaží nás vyfotit,“ popisuje Brad Pitt. „(Naše děti) si myslí, že to takhle má každý, i když ty starší už tomu začínají rozumět. Je to jediná věc, která mě rozčiluje a za kterou jsem připraven bojovat,“ dodává.

Herecký pár má tři vlastní děti: nejstarší je dcera Shiloh Nouvel a mladší dvojčata - syn Knox Léon a dcera Vivienne Marcheline. Stará se také o tři adoptované děti z Vietnamu, Kambodže a Etiopie.

Film Moneyball režírovaný Bennettem Millerem vypráví příběh baseballového manažera, ztvárněného Bradem Pittem, který zavede zvláštní administrativní systém, aby vyřešil problém chybějících hvězdných hráčů v týmu. V dalších rolích se objeví americký herec Jonah Hill, Seymour Hoffman, který proslul filmem Big Lebowski, a americká herečka Robin Wrightová. Do českých kin přijde Moneyball 1. prosince.