Diváci chtějí vidět pokračování Babičky na inzerát

Praha - Rodinný seriál Babička na inzerát s Alenou Vránovou v hlavní roli zvítězil v podzimním klání šesti televizních seriálů různých žánrů. Svým hlasováním o tom rozhodli diváci ve Velkém finále Souboje seriálů, které ze studia na Kavčích horách odvysílala ČT 1 živě 3. prosince.

Vítězný seriál vybírali diváci České televize mezi rodinným seriálem Babička na inzerát, (režie Zuzana Zemanová), sitcomem Ambasáda (režie David Sís) a detektivkou Cirkus Bukowsky (režie Jan Pachl). Vyvrcholil tak původní český televizní projekt Souboj seriálů. Od 5. 11. v něm o přízeň diváků soupeřily pilotní díly rodinného seriálu Babička na inzerát a Sedmerák (režie Jakub Kohák), sitcomu Ambasáda a Úřad (režie Tomáš Svoboda), detektivního seriálu Cirkus Bukowsky a Mazáci (režie Milan Šteindler). 

Česká televize nyní vyhodnocuje všechna data získaná v průběhu velkého seriálového klání.

„Souboj seriálů vznikl pod starým vedením ČT a nový management jej zdědil. Nový programový tým teď musí výsledky a perspektivy projektu analyzovat a v řádu týdnů se rozhodne, zda se natočí jeden seriál nebo dva. O tom je nutné mluvit především s tvůrci. ČT potřebuje garanci, že vedle pilotu je i dost kvalitních scénářů na celý seriál. Jedna věc je zdědit Souboj seriálů, druhá zodpovědně nechat natočit seriál pro léta příští,“ říká ředitel programových okruhů ČT Milan Fridrich. 

Babička na inzerát – Šmídovi a jejich tři děti se přestěhovali z paneláku do staršího domku se zahradou na okraji Prahy. Rodiče se živí hudbou a oba jsou tak trochu bohémové. Osmiletému synovi Vilémovi je nový domov celkem fuk – vzal si počítač a dál žije ve svém světě. Spokojený je také čtyřletý syn Míša. Dcera Bára šílí, protože okraj Prahy považuje za konec světa. Stačí ale jedna noční bouřka a situace celé rodiny se změní. Nový dům je poničen a Šmídovým na jeho opravu chybějí peníze. Proto odjíždějí na několikaměsíční turné do zahraničí. Svoje děti nechávají na starosti chůvě. Po vyčerpávajícím hledání si nakonec vyberou okouzlující šedesátnici Marii. Ženu, která s dětmi rozehraje řadu zábavných i dramatických situací. A není se čemu divit, když jsou její reference jednou velkou lží…

Režie: Zuzana Zemanová, scénář: Z. Zemanová a Lucie Konečná. Hrají: Alena Vránová, Lukáš Vaculík, Lucie Zedníčková, David Kraus, Václav Knop a další.