Aspoň na víkend v Národním muzeu

Praha – V Nové budově Národního muzea proběhne o víkendu 18. a 19. února první z cyklu akcí nazvaných Aspoň na víkend…, které se budou v rámci projektu Hravé muzeum konat během celého letošního roku nejen pro rodiny s dětmi. Tentokrát je pro návštěvníky připraven víkend plný poznání, pokusů a her s právě probíhající výstavou Vynálezci a vynálezy.

„Návštěvníci si mohou vyzkoušet fungování různých fyzikálních jevů, potkat se s elektřinou v běžném životě nebo se zúčastnit soutěže o nejoriginálnější vynález vyrobený v rámci tvořivé dílny. Sami se pak stanou porotou, která zvolí nejnápaditější výtvor,“ říká vedoucí oddělení vzdělávání a kulturních aktivit Markéta Holubová.

Průvodcem a rádcem bude návštěvníkům interaktivní robot Advee, česká hi-tech novinka zaměřená na zábavu a prezentaci informací. Tento robot se umí sám pohybovat a díky zabudované kameře identifikovat lidské tváře. Zájemci si s ním mohou například zahrát pexeso o vynálezcích a jejich výtvorech. Více k programu naleznete zde.