Filmové premiéry

Na úspěšnou tradici filmů osmdesátých let, mezi které patřily například Lucie, postrach ulice či Nefňukej, veverko! navazuje nový filmový debut režiséra Petra Oukropce Modrý tygr. Snímek koprodukovaný Českou televizí vtahuje do světa snů a fantazie, který dospělí ztrácí, děti si ho ale vzít nenechají. Neobvykle intimní pohled na hollywoodskou ikonu nabídne film Můj týden s Marilyn, v „nepotterovské“ roli se zase představí Daniel Radcliffe - vymanit se z této škatulky se pokusí v dramatu Žena v černém. Přesvědčení, že našli tu pravou lásku, rozhádá dva nejlepší kamarády v komedii Tohle je válka! Aby taky ne, když jde o tu samou dívku. Velká láska, i když za trochu jiných okolností, proběhne i na českém Školním výletě. Mezi posledními únorovými premiérami nechybí snímky Křtiny a Válečný kůň.

Modrý tygr - Dobrodružný, magický a humorný rodinný film vtáhne děti i jejich rodiče do světa fantazie. Středobodem všeho dění je trochu zapomenutá, ale stále kouzelná botanická zahrada, ukrytá uprostřed hlučícího města. Dva kamarádi, Johanka a Matyáš, žijí bezstarostně mezi tropickými rostlinami společně s mluvícím papouškem a svými svéráznými rodiči v podání Báry Hrzánové a Jana Hartla. Když se ambiciózní starosta Rýp rozhodne zbourat zahradu, aby na jejím místě mohl postavit úplně novou čtvrť, přímo na křižovatce se objeví tajemný modrý tygr. Ten se s dětmi vydá na magickou cestu záchrany jejich jedinečného světa.

Můj týden s Marilyn - Začátkem léta 1956 vkročila americká herečka Marilyn Monroe poprvé na britskou půdu. Během svatební cesty s manželem Arthurem Millerem, známým americkým dramatikem, přijela do Anglie natáčet snímek Princ a tanečnice. To samé léto se třiadvacetiletý Colin Clark poprvé v životě zúčastnil filmového natáčení. Čerstvý absolvent Oxfordu měl ambice stát se filmovým režisérem, ale zatím se musel spokojit s drobnými produkčními pracemi. O čtyřicet let později sepsal ve formě deníku svoje zážitky z tohoto natáčení pod názvem Princ, showgirl a já. Jenže jeden týden v jeho zápiscích chyběl. Teprve po několika letech Clark prozradil proč. V dalším pokračování životopisu s názvem Můj týden s Marilyn popisuje skutečný příběh jednoho nezapomenutelného týdne, který strávil ve společnosti největší světové hvězdy.

Školní výlet - Parta spolužáků je pozvána na pobyt do lázní. Přitom však zažívá mnoho peripetií, vtipných situací, ale i osobních dramat. Souběžně s tím můžeme sledovat příběh mladého zlodějíčka, který nastoupí do luxusního lázeňského hotelu jako kuchař a prožije tam svou první velkou lásku, když se zamiluje do krásné pokojské.

Křtiny - Dva někdejší přátelé z malého městečka, kteří se chtěli dostat do velkého světa, se setkávají po několika letech. Michalovi se to podařilo - žije v luxusním bytě ve Varšavě, podniká, má krásnou ženu a novorozeného syna. Janek, jeho někdejší kumpán za ním přijíždí z vojny, aby se stal kmotrem jeho dítěte. Kamarádovou proměnou je však překvapen a spoustě věcí nerozumí. Kdysi drsný přítel, který si nenechal nic líbit, se proměnil v citlivého člověka, jenž se rozpláče i v okamžiku, kdy musí nechat utratit nemocného psa. Nic ale není takové, jak se na první pohled zdá. Michala totiž pronásleduje zločinecká minulost: členové jeho někdejšího gangu, které před lety udal policii, mu vyhrožují smrtí. V obavách z budoucnosti dokonce žádá Janka, aby se ujal jeho rodiny. Ten se ale právě v tomto okamžiku odhodlá k činu, jehož důsledky už nelze vzít zpět.

Válečný kůň - Působivý příběh mladého chlapce jménem Albert a jeho milovaného koně Joeyho se odehrává na samém počátku první světové války. Joey je Albertovým otcem prodán britské jízdě a následně poslán na frontu, kde začíná jeho pozoruhodná pouť na pozadí velké války. Navzdory překážkám, kterým je na každém kroku nucen čelit, Joey ovlivňuje a mění životy všech, se kterými se na své pouti setká. Albert, který na svého přítele nedokáže zapomenout, opouští domov a vydává se na francouzská válečná pole, aby zde svého koně našel a přivedl ho zpátky domů.

Žena v černém - Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit.

Tohle je válka! - Dva špičkoví agenti CIA, Tuck (Tom Hardy) a FDR (Chris Pine), jsou kamarádi na život a na smrt. To ovšem pouze do doby, než se oba zblázní do jedné a téže slečny - Lauren Scottové (Reese Witherspoon). Kariéristka Lauren Scottová je sice ve svém pracovním životě úspěšná, ale její milostný život je jedna velká katastrofa. Poté, co ji nechá přítel, kvůli kterému se přestěhovala z milované Atlanty, nemá na randění a hledání nového vztahu ani pomyšlení. S tím se ale nespokojí její praštěná kamarádka Trish, která ji přemluví, aby zkusila najít štěstí v lásce na internetové seznamce. Na internetu se seznámí se sympaťákem Tuckem a domluví si s ním rande. Aby to ale neměla tak jednoduché, ve videopůjčovně se jí do cesty připlete i pohledný hezoun FDR. Lauren se rozhodne randit prozatím s oběma, samozřejmě bez nejmenší potuchy, že oba kluci jsou nejlepšími kamarády a navíc top agenty CIA…