Lara Fabianová poprvé okouzlí Prahu

Praha - V pražském Obecním domě dnes vystoupí zpěvačka Lara Fabianová. Její první koncert v České republice je podle pořadatelů beznadějně vyprodán. Vystoupení je součástí velkého evropského turné jednačtyřicetileté zpěvačky belgicko-italského původu, která se v roce 1994 stala kanadskou občankou a žije převážně v Montrealu.

Fabianová patří podle hudebních publicistů vzhledem ke svému velkému hlasovému rozsahu mezi nejlepší frankofonní zpěvačky současnosti. Mezi její pěvecké úspěchy se řadí duety s Philem Collinsem, Céline Dionovou nebo titulní písně nazpívané k filmům amerického režiséra Stevena Spielberga. K jejím největším hitům patří skladba Je suis malade od Serge Lamy, kterou v Česku pod názvem To mám tak ráda proslavila Marie Rottrová.

Zpěvačka, jejíž křestní jméno Lara je inspirováno úvodní melodií filmu Doktor Živago, už ve velmi raném věku brala hodiny klavíru. V osmi letech začala navštěvovat Královskou konzervatoř v Bruselu. Během deseti let studií na konzervatoři psala a upravovala své vlastní písně, které jsou do značné míry ovlivněny klasickým zpěvem a hudební teorií.