Febiofest on-line: Budoucnost evropského filmu

V rámci 19. ročníku Febiofestu zprostředkuje web ČT24 ve spolupráci s tímto mezinárodním filmovým festivalem setkání s osobnostmi české i světové kinematografie, které jsou hosty přehlídky. 24. 3.  mohli zájemci sledovat v přímém přenosu tiskovou konferenci tvůrců ze soutěžní sekce Nová Evropa.

Soutěž Nová Evropa – Budoucnost evropského filmu: režiséři Zaida Bergroth (Hodný syn), Catalin Mitulescu (Loverboy), Roland Etzard (Konec ticha) a producent Jiří Konečný (Příliš mladá noc). Soutěžní sekce představuje začínající filmaře ze všech koutů Evropy. O vítězi rozhoduje porota složená z 33 milovníků filmu.

Záznam bude k dispozici na stránkách Febiofestu. Dalším přímým přenosem bude 25. 3. od 12:30 tisková konference Zuzany Kronerové.

Febiofest 2012: TK Soutěž Nová Evropa - Budoucnost evropského filmu
Zdroj: MFF Praha - Febiofest/Vladimír Lacena

19. ročník Febiofestu se koná od 22. do 30. března v multikině Cinestar Anděl, v Ponrepu a pak v Liberci, Hradci Králové, Pardubicích, Českých Budějovicích, Brně a Ostravě, kde skončí 13. dubna. Asociace slovenských filmových klubů a Slovenský filmový archiv ho uspořádají samostatně v sedmi slovenských městech.