Fatboy Slim a Amy Macdonaldová v české festivalové premiéře

Panenský Týnec - Největšími hvězdami letošního Open Air Festivalu v Panenském Týnci budou skotská písničkářka Amy Macdonaldová a především britský zástupce taneční hudby Fatboy Slim. Pro oba půjde o premiérové vystoupení před českým festivalovým publikem.

„Snažíme se přivážet ze zahraničí interprety, na které dosud fanoušci čekali marně nebo kteří se u nás dlouho neobjevili,“ vysvětlila výběr hostů dramaturgyně festivalu Milena Palečková. „Vyslyšeli jsme četná přání fanoušků a oslovili Fatboye Slima. Je skvělé, že po Faithless a The Chemical Brothers se mohou fanoušci těšit na další velkolepou párty spolu s Gorillaz Sound System a Bloody Beetroots DJ Se.“

Fatboy Slim si v ČR odbude své premiérové festivalové vystoupení v Česku. Muzikant a producent hudby, která kombinuje elektroniku, breakbeat a hip hop, obdržel za svou více než dvacetiletou kariéru mnoho cen MTV i ocenění za celoživotní přínos. Mezi jeho největší hity patří The Rockefeller Skank nebo Right Here, Right Now.

Jako další zástupci elektroniky vystoupí po jeho boku i audio-vizuální projekt Gorillaz Sound System. Trojici doplní Bloody Beetroots DJ Set, italské elektro-punkové duo v černých maskách.

Elektronickou složku Open Air Festivalu vyváží kytarová scéna, na níž vystoupí Amy Macdonaldová. Se svým zvonivým, úderným hlasem, směsí popu, folku a indie rocku a hity jako This Is The Life nebo Mr. Rock And Roll zahraje na tuzemském festivalu také úplně poprvé. „Amy Macdonaldová doplňuje tak multižánrovost našeho festivalu,“ domnívá se pořadatel přehlídky Michal Lukeš. Kytarovou sekci podpoří ještě Mando Diao, alternativní švédská pětice inspirovaná hudbou 60. a70. let.

Kromě zahraničních hostů Open Air Festival  nabídne i zástupce české hudební scény. Návštěvníci se mohou těšit na Nightwork, Support Lesbiens, nejlepší kapelu loňského roku podle Cen Anděl Mandrage anebo Xindla X. Část hostů, například -100°C, Lety Mimo a NiceLand, se už připomíná na Open Air Festival Tour 2012 po českých městech, která vyvrcholí právě v Panenském Týnci.

Open Air Festival se koná od 9. do 11. srpna a v programu slibuje kombinaci divadla, muziky a adrenalinových sportů.