Po téměř roční přípravě pardubické divadlo zpívá v dešti

Pardubice - Východočeské divadlo Pardubice uvedlo v sobotu premiéru muzikálové komedie Zpívání v dešti, která vychází ze známého stejnojmenného hollywoodského filmu z roku 1952. Příprava muzikálu trvala téměř rok.

Herci se totiž vedle zpěvu museli naučit i správně stepovat a tančit. Hra je velmi náročná i tím, že se na jevišti představuje asi 30 lidí, kteří se vystřídají v asi stovce kostýmů, uvedla dramaturgyně Jana Uherová. Kromě známé písně Singin' in the Rain nabízí romantická komedie další melodie a především taneční a stepařské kreace.

Zpívání v dešti zasazuje milostný příběh do Hollywoodu konce 20. let a paroduje zmatky kolem převratné novinky, zvukového filmu. Don Lockwood v podání Josefa Pejchala a Lina Lamontová ztvárněná Petrou Janečkovou natáčejí nový historický film. Fanoušci je zbožňují, ale právě zvukový film odhalí, že božská Lina má příšerně pisklavý hlas, který by její fanoušci nepřijali.

Donův přítel, muzikant Cosmo Brown (Jan Musil), přijde s převratnou možností nadabovat hlavní hrdinku jinou, talentovanou adeptkou herectví Kathry Seldonovou (Martina Sikorová). A láska je na scéně, když se Don do Kathy bláznivě zamiluje. Když se pak odhalí podvod, že Kathy dabuje Linu, nic už nebrání ani lásce ani startu hvězdné kariéry Kathy, přiblížila děj dramaturgyně Uherová.

Režie se ujal zkušený muzikálový režisér Petr Novotný, který si k nastudování přizval i odborníka na step, choreografa a pedagoga Václava Mušku.

Nejbližší představení muzikálu jsou na programu divadla 4. a 17. dubna.