Filmové premiéry

Svůj poslední film Máme papeže představil osobně Nanni Moretti s úspěchem již na letošním Febiofestu, nyní mohou poslední počin italského režiséra, herce a producenta posoudit i diváci v českých kinech. Stejně jako Julii Robertsovou v pro ni netradiční roli zlé královny ve snímku Sněhurka či dobře známé hrdiny komediální série Prci, prci, prcičky, kteří se po letech setkávají na školním srazu. Třetí komedií v řadě je francouzský film Dominiqua Abela Víla. V bohaté žánrové nabídce premiér tohoto týdne nechybí ani drama v zastoupení snímku Láska a modřiny či thriller Zatímco spíš. Třešničkou na dortu je pak znovu oživený Titanic Jamese Camerona. Nový 3D kabát dali tvůrci slavnému snímku přesně sto let po tragické události, při níž údajně nepotopitelná luxusní loď narazila do ledovce a skončila na dně oceánu.

Máme papeže! - Z balkónu baziliky svatého Petra zazní slavnostní: Habemus papam! Co vše ale muselo předcházet volbě nové hlavy katolické církve, koho kardinálové zvolili po smrti papeže za svého dalšího zástupce, který se z nejasných důvodů odmítá ujmout nové funkce, proto je do Vatikánu povolán psychiatr, o tom všem inteligentní a humornou formou vypráví film Máme papeže! v režii předního italského herce, režiséra a producenta Nanni Morettiho, jenž se zde také spolupodílel na scénáři.

Sněhurka - Zlé královně (Julia Robertsová) se podařilo získat vládu nad královstvím. Uprchlá princezna (Lily Collinsová) se však svého výsostního práva jen tak snadno nevzdá a rozhodne se jednat. Za pomoci sedmi vynalézavých trpaslíků začíná plánovat odvetu. Sněhurka ožívá v novém dobrodružném příběhu plném lásky, ale i žárlivosti a zrady.

Prci, prci, prcičky: Školní sraz - Třináct let poté, co prvním dílem vyvolali mohutnou erupci pubertálních komedií, se na scénu vracejí prakticky všichni oblíbení „sexuální štvanci“, včetně Jimova táty a Stiflerovy mámy. Nejvhodnější záminkou k setkání všech postav byl podle scenáristů školní sraz. Ten ale nebude jen o bilancování. Hoši si vzpomenou, co velkého na střední od života čekali, jak málo toho ve skutečnosti dostali, a rozhodnou se to napravit. Jak už to tak v téhle sérii bývá, mít dobrý plán nestačí, protože se to vždycky nakonec nějak zvrtne a realita pak pekelně bolí.

Láska a modřiny - Čínská studentka Chua žije v Paříži teprve krátce. Jednoho dne náhodou potká mladého dělníka Mathieua (Tahar Rahim), který se do ní zamiluje. Vznikne mezi nimi intenzivní vztah plný vášně, který Huu natolik vyvede z rovnováhy, že se rozhodne vrátit se do Číny. Až tam zjistí, jak důležitou roli Mathieu v jejím životě získal…

Víla - Dom pracuje na nočních směnách v malém hotelu blízko průmyslového přístavu Le Havre. Jedné noci dorazí do hotelu žena, která nemá žádná zavazadla ani boty. Jmenuje se Fiona a povídá Domovi, že je vílou, která mu může splnit tři přání. Dvě z jeho přání Fiona splní, poté však záhadně zmizí. Dom, který se do ní na první pohled zamiloval, po ní začíná pátrat.

Zatímco spíš - César pracuje jako vrátný v bytovém domě v Barceloně. S úsměvem otevírá dveře nájemníkům a vyřizuje jejich stížnosti. Není to sice ta nejlepší práce na světě, ale on o změně místa neuvažuje. Jeho práce mu totiž umožňuje poznat všechny nájemníky domu, jejich denní harmonogram a zvyky. Ví o všech jejich příchodech a odchodech, zná jejich slabé stránky i tajemství. Může dokonce ovládat jejich životy, jitřit otevřené rány a ponořit se do nich. A to vše, aniž by proti němu vzniklo jakékoliv podezření.

Titanic 3D - Byl obrovský a luxusní. Lidé o něm ve své pýše říkali, že je nepotopitelný. Když vyplouval Titanic na svou první plavbu, byli na jeho palubě také chudý Jack a bohatá Rose. On vyhrál lístek v pokeru, ona měla pronajato jedno z nejluxusnějších apartmá. Prožili spolu nejkrásnější chvíle života a slíbili si, že už se nikdy nerozejdou - až do oné osudné noci, kdy pýcha lidstva narazila v Severním Atlantském oceánu do ledovce, který Titanic neúprosně poslal ke dnu. Krásná romance se změnila ve zběsilý a tragický boj o záchranu.