Frontman Nazarethu znovu ukáže „natlakovanou zubní vrtačku“

Praha - Na speciálním akustickém koncertu v pražské Malostranské besedě vystoupí 25. května zpěvák britské skupiny Nazareth Dan McCafferty. Doprovodí ho kapela Karla Maříka. Zazní komornější verze hitů, mezi které patří Love Hurts, Dream On či Now You're Messing With a Son of a Bitch.

„McCafferty v podstatě na nabídku managementu Malostranské besedy kývnul okamžitě. Impuls přišel ze strany producenta a hudebníka Karla Maříka, který s McCaffertym spolupracoval již v minulém roce na nové verzi singlu Love Hurts,“ uvedl za pořadatele koncertu Stanislav Nový. Podobné ojedinělé akustické vystoupení se v Malostranské besedě uskutečnilo před rokem, kdy zde zazpívala Suzanne Vega.

Show McCaffertyho, jehož chraplavý hlas patří k typickým znakům koncertů Nazareth, bude podle pořadatelů trvat přibližně 75 minut. Nazareth v Česku vystupují poměrně často, naposledy zde zahráli loni v listopadu ve Velkém sále pražské Lucerny. „Je to stále stejná natlakovaná zubní vrtačka,“ popsal McCaffertyho zpěv Pavel Karlík, zvukař, producent a spolumajitel studia Sono, kde kapela natáčela své poslední studiové album Big Dogz.

Pětašedesátiletý zpěvák loni nazpíval hit Love Hurts jako duet s Českou Miss 2010 Jitkou Válkovou, společně ho pak zazpívali na pražském Staroměstském náměstí při rozsvícení tradičního vánočního stromu.