Filmové premiéry

Slečna nebezpečná své trable rozhodně neřeší S ledovým klidem, který potřebuje i Will, aby se zvládl vyplést ze sítí tajných agentů. To Matt Damon má docela jiné starosti poté, co rodince oznámí: Koupili jsme zoo. Mezi exotickou zvěří na něj možná čeká i láska, jistě méně dramatická než ta, která vede ke Královské aféře. Každopádně Vrásky z lásky nemají jen v zahraničních fimech, o to žádný Strach.

VRÁSKY Z LÁSKY. Učitel na penzi (Radoslav Brzobohatý) se ještě necítí jako někdo, kdo patří do starého železa. Není ale dost energický na to, aby se vzepřel přílišné péči své rodiny - a navíc, celý život dodržoval pravidla. Pak ale potká herečku Janu (Jiřina Bohdalová), která se rozhodně žádným řádem neřídí. ČR, režie: Jiří Strach.

KRÁLOVSKÁ AFÉRA. Příběh vášnivé a zakázané lásky mezi mezi Johanem Struenseem, německým lékařem pološíleného dánského krále Kristiána VII., a jeho manželkou, mladičkou královnou Karolinou Matyldou Hannoverskou. Historické drama oceněné dvěma stříbrnými medvědy na letošním Berlinale (nejlepší mužský herecký výkon - Mikkel Boe Følsgaard, a scénář). Dánsko / Švédsko / Česko / Německo, režie: Nikolaj Arcel.

KOUPILI JSME ZOO. Svobodný otec a příležitostný autor dobrodružné literatury Benjamin (Matt Damon) přestane o dobrodružstvích psát a začne je žít poté, co se přestěhuje na venkov. K domku totiž patří i zoologická zahrada a k zahradě zase chovatelka Kelly (Scarlett Johanssonová). USA, režie: Cameron Crowe.

S LEDOVÝM KLIDEM. Tajemný kufřík, únos, agenti a mezivládní spiknutí. Tolik ve zkratce o poklidné dovolené mladého byznysmena Willa (Henry Cavill) ve Španělsku. USA, režie: Mabrouk El Mechri.

SLEČNA NEBEZPEČNÁ. Stefanie (Katherine Heiglová) nemá práci, peníze ani manžela a navíc jí zabavili auto. Pomoci vybřednout z problémů jí může nová práce ve firmě hledající osoby, které se nedostavily k soudu. Jenže už první zakázka má háček – Stefaniina kamaráda z dětství. USA, režie: Julie Anne Robinsonová.