Woody Allen Římu s láskou

Řím - Populární americký režisér a herec Woody Allen představil dnes v Římě svůj nový film pod názvem To Rome with Love, který v italské metropoli také natáčel. Ve snímku, který se bude promítat v Itálii od 20. dubna a v USA od 21. června, se slavný tvůrce snažil ukázat romantický aspekt města.

Komedie, která se měla původně nazývat Bop Decameron, je složena z paralelních příběhů Američanů a Italů v Římě. Čerpá námět ze snímku Boccaccio 70 z roku 1961, který natočili italští režiséři Federico Fellini, Luchino Visconti, Mario Monicelli a Vittorio De Sica.

Ve filmu s rozpočtem kolem 17 milionů eur (412 milionů korun) hrají americký herec Alec Baldwin, Ital Roberto Benigni, španělská hvězda Penélope Cruzová, australská herečka Judy Davisová a američtí herci Jesse Eisenberg, Greta Gerwigová a Ellen Pageová. Do českých kin vstoupí film 20. září.

Reportáž Petra Viziny (zdroj: ČT24)

Zatím poslední Allenův film Půlnoc v Paříži, obsazený americkým hercem Owenem Wilsonem a Kanaďankou Rachel McAdamsovou, zahajoval loňský květnový filmový festival v Cannes.

Řím si Woody Allen vybral nejen pro známé klišé o Italech, kteří nejlépe na světě vědí, co je láska. Film je poklonou italským filmařům Fellinimu a Viscontimu a jejich povídkovému filmu Boccaccio 70 ze 60. let.

Premiéra filmu To Rome with Love: režisér Woody Allen a herci Penelope Cruzová a Roberto Benigni
Zdroj: Andrew Medichini/ČTK/AP

V posledních letech Allenovi kritici naznačují, že jeho filmy zajímají už jen diváky v Evropě. Vítr z plachet jim má vzít další, Allenův už devětačtyřicátý snímek chystaný na příští rok. Točit se má ve Spojených státech.