Wanastowi Vjecy zakončí turné v Praze

Praha – Tuzemská skupina Wanastowi Vjecy finišuje turné, s nímž od dubna brázdila Česko v rámci turné k poslední desce Letíme na Wenuši. Jde celkem o jejich sedmou studiovou nahrávku, ale zároveň také o první desku, jíž se neúčastnil zakládající člen P.B.CH. Pokud někomu některý z předchozích koncertů unikl, má poslední šanci si jej ještě vynahradit. A to 10. května, kdy čtveřice zahraje v pražském Zimním stadionu Eden.

Po legendární Lucii se Wanastowky řadí mezi nejpopulárnější české skupiny. Na scéně se pohybují již od roku 1988, kdy se Robert Kodym a P.B.CH rozhodli natáčet dokument o „punkáčích“ v Praze. Díky chystanému snímku vznikla skladba Tak mi to teda nandey. Netrvalo dlouho a rok od vzniku této skladby dobyly Wanastowi Vjecy českou punkovou scénu. Vjecy zkrátka nepotřebují představovat. 

Koncertní formaci spolu s Kodymem a Varteckým nyní tvoří Radek Havlíček a Štěpán Smetáček. Wanastowky na poslední zastávce slibují výjimečnou audiovizuální projekci, nekompromisní zvuk a také pyrotechnickou přehlídku. Zmíněnou videoprojekci kapela připravovala prý od roku 2011. Koncertní „šňůra“ začala v Plzni a Wenuše se podívala do desíti českých měst.  

V sestavě došlo za ta léta k personálním změnám, avšak hlavní dvojice zůstala. K ní se postupem času připojil kytarista Tomáš Vartecký, člen z party Kurtizány z 25. avenue. Ten je dnes s Wanastowkami spjatý skoro stejně, jako oba zmínění zakladatelé. 

Rok stará deska Letíme na Wenuši byla fanoušky i kritikou přijata spíše chladně. Je jasné, že dobu své největší slávy mají pánové za sebou a hity jako Sbírka zvadlejch růží, Vlkodlak nebo Andělé už nepřekonají. Při živých vystoupeních dokáží ale vytvořit skvělou rockovou atmosféru, a tak je možné, že si poslední nahrávka i tak získá srdce svých fanoušků. 

Vstupenky je možno zakoupit v předprodejních sítích Ticketportal.