Filmové premiéry: v dobrém i zlém

Větu ze svatebních proslovů si ověří na vlastní kůži, případně srst, hrdinové všech tří tuzemských filmových premiér tohoto týdne. Pařmeni skutečně během cesty k oltáři, před nímž má stanout jeden z nich. Zvířecí cestovatelé z Madagaskaru 3 při třetím pokusu vrátit se domů - do zoo. A i punkerská kapela v komunistickém Československu, jejíž členové mají pro případ, že nastane část „i ve zlém“, dobrou radu: DonT Stop.

PAŘMENI. Bláznivá komedie o ženichovi a jeho svědcích, kteří se vydají na cestu do australského vnitrozemí na velikou svatbu. Svérázní kamarádi se ale ještě před ní stačí postarat o řadu skandálních situací. Austrálie / Velká Británie, režie: Stephan Elliott. Hrají: Laura Brent, Xavier Samuel, Kevin Bishop, Kris Marshall.

MADAGASKAR 3. Aby se dostali domů, byli ochotní hodně riskovat. Například letěli v letadle řízeném tučňáky. Přesto hrdinové Madagaskaru dosud do pelíšků v newyorské zoo nedorazili. Dobrá zpráva je, že díky úspěchu předchozích dílů mají třetí pokus. Po ostrově Madagaskar a širých afrických pláních si budou klestit cestičku k domovu džunglí evropských velkoměst. A bude to cirkus. USA, režie: Eric Darnell.

DONT STOP. Tahle hudba ti zničí budoucnost. Rok 1983, do komunistického Československa konečně dorazil punk naplno. Osmnáctiletý Miki (Patrik Děrgel) se svým kamarádem Dejvidem (Lukáš Reichl) nechtějí zůstat pozadu. Deska London Calling od Clash jim ukáže ten správný směr. Vezmou elektrické kytary, naježí vlasy a přestanou brát ohled na svoje okolí. No Future se stane jejich heslem. Po úspěšném startu kapely přichází ale procitnutí do reality se školou, vojenskou službou a každodenní existencí. Film v kinech doprovází hudební DonT Stop Tour: The Prostitutes, Dead Popes Company, Barockers a Emile Buisson zahrají v Brně (klub Fléda, 19. 6.), Olomouci (U-klub, 20. 6.), Zlíně (klub Golem, 21. 6.) a v Českých Budějovicích (klub K, 22. 6.). ČR, režie: Richard Řeřicha.

Na webu ČT24 si o víkendu budete moci přečíst recenze na filmy Pařmeni a DonT Stop.