Jen si tak trochu pohrát s Kašpárkem

Praha - Největší dětský festival v České republice Kašpárkohraní proběhne v neděli 24. června v kempu Džbán a ve sportovním areálu SK Aritma Praha v Praze 6. Na čtvrtý ročník bude vstup opět zdarma. Kašpárkohraní láká na bohatý hudební a divadelní program a širokou nabídku sportovních aktivit, interaktivních her a tvůrčích dílen. Zábavné odpoledne budou moderovat klauni Barin a Fretty z Manéže Bolka Polívky.

Program začíná úderem 12. hodiny polední a končí v 19 hodin. Ke Kašpárkohraní neodmyslitelně patří hudební skupina Kašpárek v rohlíku, která zde letos představí svoji novou koncertní show Ten Holywůd!!! Spolu s Kašpárkem v rohlíku vystoupí i jeho hosté Márdi a Mejla z Vypsané fiXy, Honza Kalina ze Sto zvířat, Jura Hradil z Tatabojs, Zemánek ze skupiny Wohnout a Romana Neumannová z kapely Znouzectnost.

Nejmenší návštěvníky na této scéně určitě také potěší vystoupení Majdy z Kouzelné školky a Petra Vacka, kteří v doprovodu své kapely zazpívají dětem dobře známé písničky od autorské dvojice Jana Vodňanského a Jany Navarové. Soubor Dětská opera Praha představí miniopery Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka. Větší diváky jistě zaujme beatboxově –vokální improvizace Ondry Havlíka, který je čerstvý vícemistr světa v loopingu a dvojnásobný mistr České republiky v beatboxu.

Divadelní sekce festivalu letos představí vystoupení „dvou posledních žijících klaunů na světě“ Antonína Novotného a Marky Míkové. Kromě již klasického průvodu obřích masek bude k vidění také představení na chůdách v podání Long Vehicle Circus či žonglérské představení Bratří v tricku, kteří pro děti připravili také malou dílnu žonglování. Všechny věkové kategorie budou moci ocenit taneční performance divadelní skupiny Najevo nebo divadelní představení Potopa světa. Dojde i na dětmi oblíbenou bublinovou show Václava Strassera.

Mimořádně rozsáhlá je v tomto roce nabídka sportovních workshopů. Dramaturgie festivalu ponechala v programu širový prostor uměleckým a řemeslným dílnám. V rámci Kašpárkohraní probíhá každoročně také naučný program. V letošním roce bude zaměřen zejména na seznamování s poskytováním první pomoci, čehož se ujala organizace Červený kříž, a na přiblížení problematiky nevidomých. Zkrátka nepřijdou ani fandové deskových a společenských her.

Festival se pro rodiče s dětmi každoročně stává vyhledávanou událostí, v loňském roce akci navštívilo 10 tisíc návštěvníků. „Kašpárkohraní neotevírá jen možnost, jak strávit příjemné rodinné odpoledne plné zábavy, ale nabízí dětem i příležitost vyzkoušet si nové sporty a zatím nepoznané kreativní činnosti“, říká organizátor festivalu Viktor Souček. „Naší vizí bylo najít alternativu ke komerčním akcím, kterých je všude plno a které nijak s dětskou tvořivostí a fantazií nepracují,“ dodává.