S Českou televizí v posteli

Karlovy Vary - Česká televize je tradiční mediální partner Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Potkat se s ní budou moci návštěvníci přehlídky i na 47. ročníku, a to nejen zprostředkovaně, tedy při projekcích koprodukčních snímků. ČT je místo, kde jsou filmy doma, a přeje si, aby se v ní cítili jako doma i filmoví fanoušci. Proto je ve Varech zve k sobě na návštěvu.

Svůj „domov“ má ČT na Divadelním náměstí. Každý den zpřístupní jeden ze svých „pokojů“ a umožní tak zájemcům nahlédnout přímo (a nejen) do své kuchyně. Popíjet v ní mimo jiné budou moct čaj o třetí se zajímavými hosty. Dozvědí se více o snímcích Čtyři slunce, Lidice, Modrý tygr, Poupata i dvou titulech, jež mají ve Varech českou premiéru – Polského filmu a Konfidenta.

Zvědavost návštěvníků neobtěžuje – naopak. Přijít mohou klidně bez ohlášení, aby zjistili, kdo je zrovna „doma“ a kdo jim poodhalí zákulisí televizního vysílání a tvorby. Setkají se s filmaři a herci, moderátory, osvětlovači nebo zvukaři a mohou se od nich něčemu přiučit.

Kupříkladu v pátečním „obýváku“, věnovaném zábavné tvorbě a seriálům, si příchozí mohou vyzkoušet casting. V sobotní „pracovně“ nahlédnout pod pokličku zpravodajství. Neděli i pondělí jim v „ložnici“ zpříjemní celovečerní filmy vzniklé s podporou ČT. Úterý je vyhrazeno šmejdění v „knihovně“ a „hudební zkušebně“. A středa dětské tvorbě v „dětském pokoji“.

„Ukážeme, jak zpravodajství vůbec vzniká, kdo se na něm podílí. Že to není jen moderátor, kterého vidíte na obrazovce, ale je za tím spousta práce,“ uvedl k projektu David Ejem z Marketingu ČT. „Na Divadelním náměstí se budete moci každý den seznámit s tím, jak Česká televize funguje. V přízemí domu vytvoříme improvizované studio, každý, kdo bude chtít, se může koukat zvenku i přijít dovnitř.“

Návštěvníkům „domova“ České televize bude k dispozici také relax zóna s kavárnou v prvním patře. Od 1. do 6. července si navíc mohou odskočit do hotelu Thermal, kde se bude promítat večerníček na dobrou noc.

Podrobnější informace o programu najdu zájemci na webovém speciálu věnovaném účasti České televize na festivalu ve Varech.