Filmové premiéry: A bude líp

O první ze dvou premiér tohoto týdne - třetí film batmanovské série Christophera Nolana - slyšeli i ti, kterým jsou kinematografické novinky ukradeny, bohužel v neveselých souvislostech. Temný rytíř povstal a v převlečení za nejslavnějšího netopýra bojuje proti zlu. Za lepším světem, alespoň pro sebe, se s Andělským podílem vydává i hrdina komedie Kena Loacha. Nejde na to ovšem přes boj, ale přes whisky.

TEMNÝ RYTÍŘ POVSTAL. Je tomu již osm let, co se Batman vytratil do noci, čímž se z hrdiny změnil v uprchlíka. Všechno se ale mění s příchodem prohnané zlodějky a jejích tajemných zájmů. A ještě daleko nebezpečnější je nástup Banea, maskovaného teroristy, jehož nelítostný plán proti Gotham City vyžene Bruce z jeho dobrovolného exilu. Avšak ani pokud si znovu nasadí svou masku a temnou kápi, nemusí jeho síly proti Baneovi stačit. USA / Velká Británie, režie: Christopher Nolan. Recenzi si můžete přečíst v následujícím článku:

ANDĚLSKÝ PODÍL. Hořkosladká komedie nasáklá skotskou whisky. Robbiemu je něco málo přes dvacet let, nemá práci, se svou přítelkyní Leonie čeká syna, za napadení jiného mladíka je odsouzen k veřejným pracím. A k tomu všemu ho ještě rodina jeho přítelkyně vůbec nemá v lásce. V téhle situaci najde Robbie naději tam, kde by ji nejmíň čekal – ve skotské whisky. Velká Británie / Francie / Belgie / Itálie, režie: Ken Loach. Recenzi na snímek Andělský podíl zveřejní web ČT24 o víkendu.