Mike Tyson útočí s vlastní show

New York – Američan Mike Tyson se zapsal do povědomí veřejnosti hlavně svou výbušností a přísnými boxerskými údery. Nyní se však rozhodl svou kariéru okořenit – a není vhodnějšího místa než divadelní prkna na Broadwayi. Právě tam totiž uvádí svou one man show s názvem Nepopiratelná pravda.

Bývalý šampion těžké váhy nikdy herectví ve velké míře nezkoušel, a tak pro něj bylo newyorské vystoupení premiérou. Ostatně stejně jako pro režiséra Spika Leeho, který s Tysonem na jeho večeru spolupracoval. „S Mikem se známe již od 86. roku, nikdy jsme spolu nestrávili tolik času, velmi jsme se sblížili, a já si myslím, že je to skvělý příběh,“ nechal se režisér slyšet. 

Boxer má ve své show o čem povídat. V jeho životě totiž střídá jedno drama druhé: drogová závislost, nařčení ze zlodějství a v neposlední řadě nálepka násilníka. Ve vyhrazeném čase divákům odkryje alespoň několik odpovědí a zároveň se pokusí vymazat otazníky vznášející se nad jednotlivými kauzami. 

Zvědavci se konečně dozví, proč se třeba připravil o vydělané peníze, nebo o jeho tříletém pobytu ve vězení za znásilnění či o konfliktu se soupeřem Evanderem Holyfieldem, jemuž v ringu utrhl kus ucha.   

Kupodivu se ale Tyson nesetkává jen s nenávistnými komenty. U svého nového publika nachází i pochopení. „Poprvé jsem se s ním setkala osobně a byla jsem překvapená, jak je to jemný muž. V ringu se z něj stává úplně jiný člověk. Některé epizody jeho života ho poslaly na dno a na jiné je zase pyšný,“ uvedla televizní moderátorka Gayle Kingová před premiérou. Tu si nenechala ujít řada známých osobností, mezi nimiž nechyběl ani miliardář Donald Trump.

Reportáž Petra Meškána (zdroj: ČT24)

Svou one man show odehraje Tyson na Broadwayi celkem dvanáctkrát. Poslední představení proběhne 5. srpna. Do budoucna přemýšlí i nad vlastním pořadem.