V Divadle Bez zábradlí nabízejí letní odlehčení

Praha - Nejúspěšnější představení z repertoáru nabídne divákům přehlídka Letní hraní v Divadle Bez zábradlí. Dnes začíná na této pražské scéně reprízou komedie Blbec k večeři Francise Vebera. Potrvá do 6. září.

Na letní hraní kývli například Simona Stašová, Veronika Freimanová, Karel Heřmánek, Jiří Bartoška, Petr Nárožný a další herci. Program doplní koncerty Jana a Františka Nedvědových, Petra Bendeho a skupiny Čechomor.

V nabídce se dále objeví komedie Každý rok ve stejnou dobu Bernarda Sladea v režii Jiřího Menzela. Uvedena bude i hra Erika Assouse Příbuzné si nevybíráme s Václavem Vydrou, Svatoplukem Skopalem a Janem Čenským. Koncem měsíce se uskuteční repríza situační komedie úspěšného britského dramatika Alana Ayckbourna Kdes to byl(a) v noci?, v níž se objeví Josef Carda, Rudolf Hrušínský a Jana Švandová.

Zejména na Karla Heřmánka a Jiřího Bartošku se mohou diváci těšit 4. září, kdy je na programu hra Milana Kundery Jakub a jeho pán - pocta Denisi Diderotovi. Vtipnou a moudrou komedii, která je variací na jeho osvícenský román Jakub Fatalista, nastudoval Ivan Rajmont. Přehlídku završí 6. září představení 2x Woody Allen, a to v režii Karla Heřmánka, který si zahrál jednu z hlavních rolí.