Louka pod hradem Okoř ožije hudbou

Praha/Okoř – Když organizátoři zakládali jednodenní letní festival v okolí hradu Okoř, rozhodně ani ve snu nečekali, že získá takovou popularitu. V sobotu se uskuteční jeho dvanáctý ročník, na němž vystoupí např. David Koller, Nightwork nebo dokonce Marta Kubišová.

Pokud jste dosud váhali, zdali akci navštívit, a nemáte ještě zakoupený lístek, můžete od svých plánů upustit. Letos poprvé je totiž Festival Okoř minimálně týden dopředu vyprodaný. Areál má určitou kapacitu, vstupenky tedy limituje pětitisícová hranice. 

Mluvčí festivalu Johana Turnerová sice přiznává, že by na louce pod hradem rádi uvítali více návštěvníků, ale přes zmíněnou pětitisícovku nepůjdou. „Pět tisíc je počet, kdy je ještě zajištěn maximální komfort pro všechny,“ vysvětluje. 

Turnerová dále uvádí, že festival nehodlají protáhnout do dvou dnů. Okoř je prý hlavně rodinná událost, příjemná pro všechny, a zbytečné protažení by na této skutečnosti ubralo.

Rozhovor s Johanou Turnerovou (zdroj: ČT24)

Organizátoři přesto udělali prostor pro stanové městečko, tudíž ten, kdo chce po koncertech přespat do druhého dne, nemá problém. Pro ty ostatní zajistili kyvadlovou dopravu – jak z Prahy, tak z Kladna. 

Okoř se zkrátka snaží svým návštěvníkům poskytnout kompletní servis, což je jeden z možných důvodů festivalové popularity. Letos příchozím pořadatelé splnili i požadavky ohledně vystupujících, takže na pódiu vystoupí interpreti, kteří zahráli i minulý rok, což nebývá zvykem.