„Papričky“ po 6 letech rozparádí Prahu

Praha – Americké „pálivé papričky“ zavítají po šesti letech zpět do hlavního města. Českému publiku se představí v Eden Areně. Hudební produkci odstartují již v půl šesté domácí předskokani Charlie Straight a následně britští As Able As Kane. Red Hot Chili Peppers vylezou na pódium s úderem osmé hodiny večerní.

Čtveřice do Česka zavítá v rámci turné ke své desáté studiovce I´m With You. Dá se tedy očekávat, že večer naplní hlavně nejnovější skladby. Pokud však pánové plánují obdobný setlist jako na koncertě v Oaklandu, mohou se fanoušci těšit i na staré fláky z desek Californication či Blood Sugar Sex Magic

Formace se v Praze poprvé představí bez stálého člena Johna Fruscianteho, který kapelu opustil před nahráváním poslední zmíněné desky. Nahradil jej kytarista Josh Klinghoffer, který se tak stal nejmladším článkem v sestavě. 

Red Hot Chili Peppers není třeba sáhodlouze představovat. Laikovi poslouží jen pár čísel: šedesát milionů prodaných nosičů, šest cen Grammy a jedenáct singlů v čele amerických hitparád. To vše a mnohem víc zvládli za téměř třicet let existence. 

Ačkoliv mají muzikanti nejbouřlivější období za sebou, jejich vystoupení se stále nesou v duchu energického funk-rocku. Jejich jméno se vžilo, jde o určitý pojem. Pořádnému hudebnímu fandovi by tedy jejich vystoupení nemělo uniknout. 

Reportáž z koncertu si na webu ČT24 budete moci přečíst během zítřka.