Režisér Tyc končí práce na novince Jako nikdy

Praha – Režisér Zdeněk Tyc oficiálně dokončil práce na natáčení komorního dramatu Jako nikdy. V hlavní roli umírajícího malíře se představí Jiří Schmitzer, kterému sekundují herecké kolegyně Táňa Medvecká a Petra Špalková. Premiéra je připravena na jaro příštího roku.

Snímek vznikal od srpna v prostředí Křivoklátska podle scénáře Markéty Bidlasové. „Po dlouhé době jsem četla scénář, u kterého jsem měla pocit, že nevznikl na objednávku, ale z nějaké vnitřní potřeby,“ komentovala předlohu Taťjana Medvecká. 

Hlavní děj se točí kolem Vladimíra Holase. Malíře, sochaře a pedagoga, jehož pomalu opouštějí síly, aby se z vitálního člověka stala hromádka na lůžku. Rekapituluje svůj život a za pomoci zdravotní sestry a své partnerky svádí marný boj s přicházející smrtí… 

Režisér a jeho tým se nyní chystají do střižny. „Máme natočené různé varianty, poctivě jsme hledali nejlepší výsledek. Film bude opravdu vznikat ve střižně, následně v dialogu s producentem a nakonec přijdou zvukové práce,“ dodal k procesu samotný Tyc.