Nástroje netřeba, stačí nám hlasy

Praha – Hlavní město koncem října poprvé navštíví světová formace The Voca People. Komedialně-muzikální skupina hudebníků ve sněhově bílých oblecích rozezpívá sál Divadla Hybernia, a to hned v rámci čtyř představení. Jejich unikátnost tkví v jediné věci – ke svému koncertu nepotřebují hudební nástroje.

Voca People tvoří osmero zpěváků, kteří dokážou svůj hlas naladit na jakoukoliv notu a imitovat jakoukoliv píseň či hudební těleso. Žádný hudební žánr pro ně neznamená překážku, skupina se pohybuje napříč klasikou, je profesionálem v oblasti filmových soundtracků nebo se může pyšnit dokonalým zněním moderní taneční hudby poslední dekády. 

Jejich repertoár čítá kolem sedmdesáti různých coverů. Na pražských představeních zazní například ty od Eurythmics, Madonny, Michaela Jacksona, ale také znělka Mission Impossible, Nirvana nebo Rednex. Velká část večera se mimo jiné bude věnovat poctě legendárním Queen. 

  • Voca People zdroj: Voca People
  • Voca People zdroj: Voca People

Soubor zapojuje do své tvorby i divadelní prvky, a tak jsou jejich vystoupení vizuálně přístupná. Diváci by se neměli nechat odradit neobvyklým vzezřením, jaké Voca People zvolili k prezentaci. Důkazy o určité kvalitě předkládá třeba server Youtube - videa této formace vyhledalo přes 50 milionů uživatelů. 

Představení proběhnou v Divadle Hybernia 27. a 28. října.