V Praze zahraje Mick Hucknall ze Simply Red. Tentokrát sám za sebe

Praha - Zpěvák skupiny Simply Red Mick Hucknall vystoupí 27. března příštího roku v pražském Kongresovém centru. V rámci evropského turné představí své sólové album American Soul.

Album vyjde 29. října, zatím Hucknall vypustil do světa singl That's How Strong My Love Is. Nahrávka nabízí jeho vlastní pohled na klasické písně, které ho během života inspirovaly. Na novém albu nabídne jak svoje vlastní oblíbené skladby, tak americký soulový žánr včetně klasických hitů jako I Only Have Eyes For You, I'd Rather Go Blind či zmíněný That's How Strong My Love Is.

Hucknall v Praze se Simply Red vystoupil několikrát, naposledy v prosinci 2010 v tehdejší Tesla Aréně na Výstavišti. Oblíbená britská popová kapela se představila na svém údajně definitivně posledním turné Farewell. Jako „poslední“ koncert v Česku však Simply Red inzerovali už své předchozí vystoupení v metropoli v květnu 2009.

Mick Hucknall založil kapelu Simply Red v roce 1984. Věrni svým oblíbeným stylům soul a R&B za více než pětadvacet let procestovali celý svět, hráli pro miliony diváků, prodali přes padesát milionů nosičů. Jejich úspěch se odrazil i v získání mnoha prestižních ocenění. Své první sólové album Tribute to Bobby vydal Hucknall v květnu 2008.

Vstupenky na pražský koncert v cenách od 1 190 do 1 790 korun budou v prodeji od 15. října.