Alba, která by vás neměla minout

Praha - Šesté studiové album The 2nd Law skupiny Muse nabízí kombinaci skvostných detailů a gigantických cílů. Zní sbory, smyčce i dechová sekce. Kromě hlavního autora, klavíristy a kytaristy Matta Bellamyho se na tvorbě repertoáru podílel i baskytarista Chris Wolstenholme. Jazzová superstar Diana Krall vydala album Glad Rag Doll, na němž představuje současnou interpretaci jazzové hudby z doby jejího vzniku, tedy dvacátých a třicátých let minulého století.

Muse jsou v současnosti jednou z nejúspěšnějších britských rockových kapel. Prodali přibližně 15 milionů kusů svých alb. Jsou mimo jiné držiteli pěti cen MTV Europe, dvou Brit Awards, osmi NME Awards, pěti ocenění magazínu Q, čtyř cen Kerrangu a mají na kontě i loňskou Grammy v kategorii Nejlepší rockové album. V roce 2010 byli hlavními hvězdami festivalu Rock for People. Muse představí nové album na koncertě v O2 areně v Praze 22. listopadu 2012.

Diana Krall - Glad Rag Doll Universal

„Šli jsme do studia s tím, jako by všechny skladby vznikly teprve včera. Nechtěla jsem natočit nějakou dobovou nebo nostalgickou desku,“ říká Diana Krall.

Zpěvačka na albu spolupracovala mimo jiné s Markem Ribotem (blízký spolupracovník Toma Waitse) či Elvisem Costellem. Producentsky jej zaštítil proslulý T-Bone Burnett, který spolupracoval například s Robertem Plantem a Alison Krauss, Williem Nelsonem, B. B. Kingem či Eltonem Johnem.

Alba Muse a Diany Krallové (zdroj: ČT24)