The Cranberries za týden v Praze. Po deseti letech

Praha - Fanoušci irské kapely The Cranberries museli čekat celých deset let, než management legendární čtveřice zase ohlásil koncert v Praze. Sestava se publiku představí už příští pátek, tedy 30. listopadu v Tipsport areně na pražském Výstavišti. Přiveze s sebou aktuální nahrávku Roses, ale také staré „fláky“.

Ten, kdo vybíral Cranberries předskokana, vsadil na jistotu. Nezvolil totiž mladou začínající kapelu, nýbř ostřílenou slovenskou zpěvačku Katarínu Knechtovou. Někdejší frontmanka kapely Peha je již nějaký pátek na sólové dráze, navíc není pro české posluchače úplně neznámá. O její pěvecký výkon se tedy strachovat nemusíme.

Cranberries vystoupí v původní sestavě, v čele s Dolores O'Riordanovou, která se slibuje představit v netradičním blond přelivu.

Kapela existuje od roku 1990, avšak na pódia se po rozchodu v roce 2003 vrátila relativně nedávno. Na kontě mají víc než třicet milionů prodaných desek, umístění v prestižním žebříčku Top 20 Billboard Albums, ale především miliony věrných příznivců. Deska Roses je v pořadí jejich šestou a obsahuje celkem jedenáct stop. Jejich nejznámější skladby Zombie, Linger nebo Dreams sice zůstaly nepokořeny, i tak formaci album nedělá ostudu.

„Jsem ráda, že opět hrajeme po celém světě, chyběl mi celý ten kolotoč koncertování, nahrávání desek a vůbec očekávání, co krásného se nám ještě podaří fanouškům přinést a jak na to budou reagovat,“ prohlásila Dolores o aktuálním turné.