Divadlo na webu ČT24: Amorální kabaret Krvik Totr

Autorská dvojice Krvik Totr podává absurdní humor po kapkách už dvacet let. Výročí založení souboru (zakládající členové Petr Jediný Novotný a Tomáš Kout chodili tehdy do osmé třídy) oslavovala po dva prosincové večery v pražském Divadle Kampa. 9. prosince neopakovatelný zážitek zvěčnila kamera webu ČT24. Oslavu jste mohli sledovat živě; záznam najdete v tomto článku.

Krvik Totr o oslavě: Nečekejte „the best of“; oprášili a přeleštili jsme zapomenuté scénky a písničky podle našeho gusta a napsali pár nových. Čeká na vás syrová krvikototrská poetika, nelaskavý humor a temná společenská absurdita. Zkrátka večer plný nepohody.

O Krvik Totr: Tento soubor nazval Vladimír Hulec v roce 2003 „objevem roku v amatérském divadelním světě“. Hlásí se k autorským dvojicím Voskovec–Werich, Suchý–Šlitr, Šimek–Grossmann, Lasica–Satinský, Smoljak–Svěrák, a ze všeho nejvíc Kaiser–Lábus, protože „jsou to ti jediní opravdoví předchůdci, protože jsou taky těsně před námi“. Krvik Totr je ovlivněn socialismem, husity, kolektivismem, surrealismem a razí svůj vlastní směr jménem novotnismus-koutismus, který strká do kapsy dávno zatuchlý marxismus-leninismus.

Divadlo Kampa - 20 let Krvik Totr (zdroj: ČT24)

Všechny záznamy představení a setkání, které zprostředkoval web ČT24 z Divadla Kampa, si můžete přehrát na následujícím odkazu: